Hayvan içme suyu gölet çalışmaları başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında 2015 yılından beri devam ettirdiği Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında hayvan içme suyu gölet çalışmalarına başlad?

GÜNDEM 21.05.2020 16:23:00 0
Hayvan içme suyu gölet çalışmaları başladı

 

Bu kapsamda Hayrabolu'ya bağlı Kutlugün, Cambazdere, Doğcalı ve Lahana mahallelerinde mevcut hayvan içme suyu göletlerinin bakım onarım çalışmaları tamamlandı.Diğer hayvan içme suyu göletlerinin ise Ekim ayına kadar tamamlanacağı belirtildi.

 

HAYVANLARIN SU İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, hayvan yetiştiricilerinin yıllardır en önemli sorunu olan mera alanlarında otlatılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacı giderilerek, hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amaçlanıyor" dedi.

 

 

TARLA YOLLARININ BAKIMI YAPILIYOR

 

Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bahar aylarının gelmesi ile birlikte mahallelerde tarla yollarının bakımına da başladı. Yetkililer, çalışmalar ile ilgili, "Büyükşehir Belediyesi'ne ait greyderler ile Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Saray, Süleymanpaşa ve Şarköy'ün kırsal mahallelerinde greyderli bakım çalışmaları devam ediyor. İl genelinde buğday hasadının yaklaştığı şu günlerde, kış ve bahar aylarında alınan yağışlar nedeniyle bir hayli bozulan tarla yollarının greyderli bakım çalışmaları Haziran ayı sonunda bitirilecek. Böylece tüm çiftçilerin tahıl ürünleri ve ayçiçeği hasadını daha iyi şartlarda gerçekleştirmeleri sağlanacak" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE