Koronavirüs, 19 Mayıs coşkusuna engel olamadı

Çerkezköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını koronavirüsü önlemleri kapsamında, bando ve ses sistemli araçla Çerkezköy'ün sokaklarına taşıd

GÜNDEM 19.05.2020 20:12:00 0
Koronavirüs, 19 Mayıs coşkusuna engel olamadı

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği 19 Mayıs 1919'un 101. Yılı Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

 

19 MAYIS COŞKUSU

 

Çerkezköy Belediyesi’nin organizasyonunda Gencer Savaş Bandosu gezici araç ile Çerkezköy’de mahalle mahalle dolaşarak konser verdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla balonlar ve ay yıldızlı bayraklarla donatılan araç ile gezerek konser veren Gencer Savaş Bandosu’na vatandaşlar da sokaklardan ve evlerinin balkonlarından ellerinde bayraklarla eşlik etti. Konser sırasında bağımsızlığın sembolü Türk bayraklarıyla balkonlara çıkan Çerkezköylüler, orkestranın seslendirdiği marş ve şarkılara eşlik ederek büyük coşku yaşadı.

 

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, araçtan vatandaşları selamlayarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Akay, sağlıklı günlerde, yeniden meydanlarda buluşmayı temenni etti.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BANDO GÖSTERİSİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de Süleymanpaşa, Muratlı, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da bando gösterileri düzenledi. 10:30-12:00 saatleri arasında Süleymanpaşa’da başlayan bando gösterileri Muratlı ve Çorlu’da devam etti. Saat 18:00’da Çerkezköy’e gelen bando ekibi, Gencer Savaş Bandosu ile birlikte Çerkezköy sokaklarını dolaşarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna ortak oldu.

 

“YİNE MEYDANLARDA HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ”

 

Konserin ardından belediye meydanında açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tüm hemşehrilerimin kandili kutlu olsun. Bugün 19 Mayıs. Milli Mücadelenin 101'inci yılı. Bu coşku ve heyecanı bu salgın döneminde balkonlarından coşkuyla takip eden tüm hemşehrilerimi sevgiyle kucaklıyorum. İnşallah sağlıklı günlerde buluşacağız. Bayram coşkusu ve heyecanını yine meydanlarda hep birlikte kutlayacağız” dedi. Akay açıklamasının ardından saat 19:19’da belediye meydanında İstiklal Marşı’nı okudu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU