Saygı duruşunda bulunulmaması, tepkilere neden oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da başlattığı Milli Mücadelemizin 101. Yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Tekirdağ'da çelenk sunm

GÜNDEM 19.05.2020 17:12:00 0
Saygı duruşunda bulunulmaması, tepkilere neden oldu

 

 

Tarihi Tekirdağ Valilik Binası Önünde gerçekleşen törene AK Parti Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagul CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, CHP İl Başkanı Şener Saygın, İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULMADI

 

Törenin saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı’na başlanması tepkiye neden oldu. Törenlerde sunucu saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı’nın okunacağını söyledi. Sadece İstiklal Marşı okunmasına CHP’li vekiller ve vatandaşlar tepki gösterirken, İstiklal Marşı’nın bitmesinin ardından CHP Milletvekili Aygun, İl Müdürü Ahmet Üzgün’e töreni tekrarlamasını söyledi. Sunucunun törenin tekrar edileceğini ve saygı duruşunda bulunacaklarını anons etmesinin ardından İl Müdürü Üzgün, yönetmelik gereği saygı duruşu yapılmayacağını söyledi.

 

“ATATÜRK’Ü ANMAYA GÖLGE DÜŞÜREMEZSİNİZ”

 

Törenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Atatürk’ü anmaya gölge düşüremezsiniz. Bugün Tekirdağ’da, bağımsızlığımıza atılan adımın 101. yılında, Atamızın manevi huzurunda teşekkür etmek amacıyla 19 Mayıs törenleri için bir araya geldik. Çünkü “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, bu ülkeyi bir arada tutan asırlık harçlardan biridir. Ancak bu değeri hala kavrayamayanlar şehrimizde de mevcut” dedi.

 

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

 

19 Mayıs törenine, vali ve kaymakamın katılmamasına da tepki gösteren Yüceer “101 yıl önce, bu toprakların kaderinin değiştirildiği bir günde, Atatürk’ü minnetle anmamız gereken bir günde, bu yaşanan devlet ciddiyetine yakışmaz. Kabul etmek mümkün değil. Bu da yetmezmiş gibi, Atamız ve kahraman silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu çok görüldü. Programda saygı duruşuna yer vermeyen zihniyetin amacı nedir? Hangi yönetmelik saygı duruşunu yasaklayabilir? İçişleri Bakanlığı bu konuda derhal açıklama yapmalı, ardından sorumlular hakkında işlem başlatmalıdır. Biz her şeye rağmen, Atamızın huzurunda saygı duruşumuzu gerçekleştirdik. Ona ve silah arkadaşlarına, verdikleri insanüstü emek nedeniyle teşekkür ettik. Cumhuriyeti emanet ettikleri gençlerin, birinci vazifesini unutmadığını bir kez daha söyledik. Bilinmeli ki, Atatürk'ü anmamıza ve bayramımıza gölge düşürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz!” dedi.

 

 

“MİLLİ BAYRAMLARDA PROTOKOLÜ GÖREMEZ OLDUK”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Milli Bayramlarda; devletimizi temsil eden protokolü göremez olduk. Bugün törende ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunu dahi yönetmelik bahanesiyle yapmayan kadroları kınıyor, en kısa sürede bu yanlıştan dönüleceği umudunu taşıyorum.  Atatürk sevdalısı hemşerilerimizle birlikte bizler; 1 dakikalık Saygı Duruşumuzu yaptıktan sonra İstiklal Marşımızı da Bando eşliğinde büyük bir coşkuyla okuyarak bağlılığımızı gösterdik. Milli bayram kutlamayan milletler dini bayram kutlayacak vatan bulamazlar” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU