Engelli vatandaşa konteyner ev tahsis edildi

Süleymanpaşa Belediyesi, Barbaros Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan bir evde yaşayan yaşlı vatandaşa da konteyner konut tahsis etti. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "İhtiyaç duyan her vatandaşımız

GÜNDEM 18.05.2020 15:52:00 0
Engelli vatandaşa konteyner ev tahsis edildi

 

Barbaros Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veren engelli vatandaşın evi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak, yerine modern konteyner ev konuldu. Evin tüm tesisat bağlantıları da yapılarak vatandaşa teslim edildi.

 

"ŞİMDİLİK DÖRT ADET ÜRETİLDİ"

 

Yüzde 60 fiziksel engeli olan vatandaşın yaşadığı kerpiç evin yerine 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan yaklaşık 35 metrekarelik bir yaşam alanına sahip konteyner evin yerleştirildiğini kaydeden yetkililer, "Arsa tamamen temizlenerek, yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi ile birlikte vatandaşın mağduriyeti giderilmiş oldu. Evi oturulacak durumda olmayan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan proje sürecek. Söz konusu konteynerlerden şimdilik dört adet üretildi" dedi.

 

 

"EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞI”

 

Süleymanpaşa’da yaşayan her vatandaşın yardımına koşmayı görev bildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, “Barbaros’ta engelli bir vatandaşımızın yaşanmaz durumdaki evini kaldırıp yerine her ihtiyacını kolayca giderebileceği modern bir konut yerleştirdik. Bizler 7’den 70’e her vatandaşımıza hizmet etme sevdasıyla yola çıktık. İhtiyaç duyan her vatandaşımızın yardımına koşmayı görev bildik. Bu anlayışla gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için bir hayır dua en büyük motivasyon kaynağıdır”

ifadelerini kullandı.

Haber / Yakup KARATEPE