O köydeki ürünleri belediye ve STK'lar satın aldı

Keşan'a bağlı Kadıköy´de aynı aileden 4 kişide koronavirüs görülmesi üzerine şehir merkezindeki pazarda tezgah açamayan üreticilerin ürünleri, belediye ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafÄ

GÜNDEM 18.05.2020 14:13:00 0
O köydeki ürünleri belediye ve STK

 

Keşan'a bağlı Kadıköy'de yaşayan ve bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan M.Ş. (49) ile eşi, annesi ve kız kardeşi, yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Keşan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Aynı aileden 4 kişi, koronavirüs testleri pozitif çıkınca tedaviye alındı. Ailenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ailenin temasta bulunduğu köydeki 4 evdeki 26 kişi, evlerinde karantina altına alındı. 26 kişinin yapılan koronavirüs testleri ise negatif çıktı.

 

 

20 TEZGAH BOŞ KALDI

 

Kadıköy'de yaşayan sebze ve meyve üreticileri, tedbir amacıyla önceki gün Keşan'da kurulan halk pazarında tezgah açmadı. Pazar yerindeki 20 tezgah alanı boş kaldı. Üreticilerin mağdur olmaması amacıyla ürünleri Keşan Belediyesi, Keşan Ziraat Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası tarafından satın alındı.

 

"KÖY KARANTİNADA DEĞİL"

 

Kadıköy´e giderek, köy muhtarı Ercan Gürgen´le görüşen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Kadıköy´de koronavirüs vakalarının ardından ortaya atılan köyün karantina altına alındığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Köy karantinada değil. Biz de bugün hem köylümüzü hem de muhtarımızı ziyarete geldik. Çiftçimiz tarlalarında çalışıyor. Sadece 4 pozitif hastamız devlet hastanesinde tedavi altında. Sağlık durumları da iyi. Köyde herhangi bir problem yok. Ailenin temasta bulunduğu 26 kişiye de koronavirüs testi yapıldı ve testler negatif çıktı. Köyümüz bu bölgenin sebze deposu. Biz de kendilerine destek olmaya geldik. Biz bu amaçla Keşan Belediyesi olarak Keşan Ziraat Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası´nın katkısıyla üreticinin ürettiği ve pazarda satamadığı ürünleri satın aldık" ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Yener AKBABA