Bu normalleşme hiç normal değil

Daha önce 29 büyükşehir ve Zonguldak ile birlikte hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Tekirdağ, 16-17-18 ve 19 Mayıs'taki sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulunca, vatandaş

GÜNDEM 17.05.2020 18:14:00 0
Bu normalleşme hiç normal değil

 

 

Çerkezköy’de Perşembe ve Pazar günleri kurulan Çerkezköy Halk Pazarı, Tekirdağ’da uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri kurulmaya başlanmıştı. Normalleşme adımları kapsamında Tekirdağ için uygulanan giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte Tekirdağ’ın 16-17-18 ve 19 Mayıs’ta uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulmasıyla birlikte Halk Pazarı’nın yeniden Perşembe ve Pazar günleri kurulacağı açıklanmıştı.

 

VATANDAŞLAR PAZARA AKIN ETTİ

 

Uzun süredir hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Tekirdağ 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulunca vatandaşlar dün Çerkezköy Halk Pazarı’na akın etti. Vatandaşların Pazar alanlarına maskesiz girişlerine izin verilmezken, vatandaşlar ellerini dezenfekte ederek Pazar alanına alındı.

 

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULMADI

 

Girişlerin kontrollü olduğu Halk Pazarı’nın içinde ise yoğunluk yaşandı. Tezgahların önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uymadı. Pazar alanında polis ve zabıta ekipleri tarafından sık sık sosyal mesafe konusunda denetim ve uyarı yapılmasına rağmen vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışverişlerini yapmaya devam etti.

 

 

MASKELERİ AĞIZ VE BURUNLARINA DEĞİL ÇENELERİNE TAKTILAR

 

Alışveriş için gelen vatandaşların pazara maskesiz girişlerine izin verilmezken, bazı vatandaşların, koronavirüsten korunmada önemli bir yeri olan maskeyi ağız ve burunlarına takmak yerine çenelerine taktığı görüldü.

 

ÇOCUKLARIYLA GELENLER İÇERİYE ALINMADI

 

20 yaş altı çocuk ve gençlerin sokağa çıkma yasağına rağmen pazara çocukları ile birlikte gelen bazı vatandaşlar ise içeriye alınmadı.

 

 

REHAVETE KAPILMAYIN

 

Tekirdağ’a giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırılması ve Tekirdağ’ın 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasının, koronavirüs tehdidinin sona erdiği anlamına gelmediğini belirten yetkililer ise vatandaşlara rehavete kapılmamaları çağrısında bulundu. Koronavirüs tehlikesinin halen geçmediğini belirten yetkililer, havaların ısınmasıyla vatandaşların rehavete kapılmamasını istedi. Tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, “Bu süreci en kısa sürede atlatmak için maske kullanmaya ve sosyal mesafeyi korumaya devam edelim. Zorunlu olmadıkça evlerimizde kalalım, kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınalım” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU