Maske takma zorunluluğu getirildi

Kırklareli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu toplanarak çeşitli kararlar aldı. Açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yaklaşan yaz mevsimi münasebetiyle yapılması planlanan açık alan düğünler

GÜNDEM 15.05.2020 13:43:00 0
Maske takma zorunluluğu getirildi

 

Ticari taksiler ve durakları ile ilgili pandemi süresince alınan önlemleri denetlemek üzere sekretaryası Belediyelerce yürütülmek üzere, İl Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Odası temsilcilerinden oluşan komisyonca haftada en az bir kez olacak şekilde düzenli olarak denetlenmesine, denetimler ile ilgili düzenlenen raporun Valiliğe gönderilmesine karar verilirken, il genelinde denizlerde, akarsularda, göl ve göletlerde amatör balıkçılık faaliyetlerinin 2020/20 sayılı İl Hıfzısıhha Kurulu kararında yer alan yasaklama kararının sadece hafta sonu olarak uygulanmasına, hafta içi amatör balıkçılık faaliyetlerine izin verilmesine, amatör balıkçılık icra edecek özel teknelerin tam boyu beş metre ve altında olanlar için 2 kişi, tam boyu beş ile on metre arasında olanlar için 3 kişi, tam boyu on metre olanlar için 5 kişiden fazla olmaması koşulu ile tekne içerisinde maske takılarak ve sosyal mesafenin korunması sağlanarak faaliyetlerini icra etmelerine karar verildi.

 

SADECE HAFTA İÇİ İZİN VERİLECEK

 

Alınan kararlara göre il genelinde hafta boyunca yasaklanan sahil bandı, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında piknik yapma, yürüyüş yapma, balık tutma, spor yapma faaliyetlerine sadece hafta içi sosyal mesafe ve maske takılması şartı ile müsaade edilecek. Hafta sonlarında mevcut yasaklama ikinci bir karar alınana kadar devam edecek.

 

SADECE HAYVAN BORSASI’NDA YAPILACAK

 

Kırklareli İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 19.03.2020 tarih ve 2020/04 sayılı Kırklareli Canlı Hayvan Borsası’nın faaliyetinin durdurulması kararı iptal edilirken, canlı hayvan alım-satım işleri sadece Hayvan Borsası’nda yapılacak. Hayvan Borsası’na gelen yetiştirici, satıcı, tüccar ve celeplerin alana girişleri sosyal mesafe kuralı gözetilerek yapılacak. Maske dağıtılması ve el dezenfektanı sıkılması işlemlerinden sonra girişlerine izin verilecek. Oturum düzeninde kişiler arasında ikişer koltuk boş bırakılarak oturum planı oluşturulacak.

 

MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK

 

İl genelinde tüm açık alanlarda maske takılması zorunlu olacak. Maske takmayanlara Hıfzısıhha Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezai müeyyide uygulanacak. Yaklaşan yaz mevsimi münasebetiyle yapılması planlanan açık alan düğünlerine yeni bir karar alınıncaya kadar müsaade edilmeyecek.

 

AÇILIŞ KAPANIŞ SAATİ BELİRLENDİ

 

Pazar yerlerinde genelgede belirtilen kurallara riayet edilip edilmediğinin denetlenmesi için ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sekretaryasında, görev yerine göre Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, Belediyeler ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan komisyonca pazar kurulan günlerde denetimler yapılacak. 2020/37 sayılı İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile açılmasına izin verilen çay ocaklarının açılış-kapanış saati 07.00-20.00 olarak belirlendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU