Çerkezköy yeniden çocuk sesleriyle şenlendi

Çin'de ortaya çıkan ve ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, uzun bir aradan s

GÜNDEM 13.05.2020 18:20:00 0
Çerkezköy yeniden çocuk sesleriyle şenlendi

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 4 Mayıs’ta yapılan kabine toplantısı sonrasında normalleşme planları kademeli olarak açıklanmış, normalleşme planları çerçevesinde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar ile 0-20 yaş arası çocuk ve gençlerin uzun süre evde kalmaları göz önünde bulundurularak belirli gün ve saat aralıklarında maske takmaları şartıyla sokağa çıkmalarına izin verilmişti.

 

 

DÖRT SAATLİK İZNİN TADINI ÇIKARDILAR

 

10 Mayıs Pazar günü 65 yaş üstü vatandaşların 4 saat süreyle dışarı çıkmasının ardından dün de 11:00-15:00 saatleri arasında 14 yaş altı çocukların dışarı çıkmasına izin verildi. Sokak ve parklara akın eden çocuklara aileleri de eşlik etti. Çocukların bazıları parkta oyun oynarken, bazı çocuklar da bisiklete binerek gönüllerince eğlendi. Uzun süredir evden çıkmayan çocuklar, 4 saatliğine arkadaşları ile bir araya gelip oyun oynayabilmenin tadını çıkardı. Bazı çocuklar maske takıp arkadaşları ile mesafeli durarak kurallara uyarken, bazı çocukların ise maske takmadığı görüldü.

 

 

"EVE DÖNMESİ BİRAZ ZOR"

 

Çerkezköy Bülent Ecevit Parkı'na üç çocuğuyla birlikte gelen bir anne, "Çocuklarım iki aydır evden çıkmadı, neredeyse yürümeyi unutmuşlardı. Parkları ve arkadaşlarını da çok özlemişlerdi. Çok mutluyuz çocuklarım da çok heyecanlı" dedi. Parkta arkadaşları ile oyun oynayan çocuklar da, uzun süredir evde bunaldıklarını belirterek, "Dışarı çıktığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla oyunlar oynamayı özledik" dediler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Saat 11.00-15.00 arası, çocuklarımız ve gençlerimiz özledikleri parklara, sokaklara kavuşuyor. Yakın arkadaşlar, mesafeli şekilde buluşuyor. Eve dönmesi biraz zor. Ama önümüzde çok daha güzel günler, upuzun beraberlikler var. Sağlığımız için birazcık daha fedakarlık yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Buse SERİN