"Cumhuriyet Meydanı, Süleymanpaşa'nın vitrini"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhuriyet Meydanı'nın baştan sona yenilenerek şehrin girişine yepyeni bir görüntü kazandırıldığını kaydederek, "Cumhuriyet Meydanı Süleyma

GÜNDEM 11.05.2020 16:14:00 0
"Cumhuriyet Meydanı, Süleymanpaşa

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kısa sürede asfalt yol dışındaki tüm alanları yeniden ele alarak vatandaşların hizmetine sunduğunu belirten Yüksel, "Meydan modern ve estetik görüntüsü ile kendine hayran bıraktı. Tekirdağ’ın simge isimlerinden biri olan altın kemer sahibi Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan anıtının önünü kapatan palmiye ağacının yeri değiştirilerek anıt görünür hale getirildi" dedi.

 

 

"DÜZENSİZ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALDIRILDI"

 

Meydanın ortasında bulunan ve içinde dev boyutlarda kiraz heykelinin bulunduğu havuz ve havuzun çevresinin de tamamen yenilendiği kaydeden Belediye Başkanı Yüksel, "Yılların yıpratması ile kötü bir görüntü ortaya koyan havuz ve çevresi titizlikle yeniden elden geçirildi, kiraz heykeli boyandı, ışıklandırılmış Süleymanpaşa yazısı ile ilçeye gelen misafirlerin gözlerine hitap eden bir meydan düzenlemesine imza atıldı. Son olarak meydanın şehre girişte sol tarafta kalan ve düzensiz görüntüsü ile rahatsızlık veren kaldırım, tamamen ortadan kaldırılarak yerine yepyeni bir park alanı kazandırıldı" dedi.

 

"NAHOŞ BİR İLK İZLENİM BIRAKIYORDU"

 

Yüksel, "Cumhuriyet Meydanı, Süleymanpaşa’nın giriş noktası ve şehre gelen misafirleri için bir vitrin işlevi görüyor. Vitrinini beğenmediğiniz bir mağazadan nasıl alışveriş yapmak istemezseniz bu meydan da Süleymanpaşa’ya gelen misafirlerimiz için aynı şekilde nahoş bir ilk izlenim bırakıyordu. Biz bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak meydanımızı şehrimize yakışan bir görüntüye kavuşturduk. Burada özellikle Fen İşleri Müdürlüğümüzün büyük emeği var. Geceli gündüzlü çalışarak kısa sürede burayı bitirdiler. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Meydanı, bundan sonra hayata geçireceğimiz ve kentin çehresini güzelleştirecek projelerimizin bir göstergesi olacak. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN