Asırlık çınarlara 'anneler günü' ziyareti

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Süleymanpaşa'da ikamet eden 105 yaşındaki Emine İpçioğlu'nu ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da, Çerkezköyâ?

GÜNDEM 10.05.2020 17:17:00 0
Asırlık çınarlara

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve eşi Gülsüm Kaya ile birlikte Süleymanpaşa’da ikamet eden 105 yaşındaki Emine İpçioğlu’nu ziyaret etti.

 

 

“ANNENİN KUTSALLIĞI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

 

Vali Yıldırım, “Annenin kutsallığı her şeyin üstündedir. Hayatımızın her safhasında annelerimiz bizler için berekettir, duadır ve ilk öğretmenimizdir. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere, ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin Anneler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş tüm anneleri rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

 

FİDAN SERTİFİKASINI TAKDİM ETTİ

 

Hz. Hatice Vakfı’nın koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da Cennet Anneleri ismiyle oluşturulan hatıra ormanına Emine İpçioğlu adına dikilen fidanın sertifikasını takdim eden Vali Yıldırım, İpçiğlu’nun anneler gününü kutladı.

 

ASIRLIK ÇINARLARI ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da Çerkezköy’de yaşayan 100 yaş ve üstü 3 anneyi evlerinde ziyaret etti. İlk olarak İstasyon Mahallesi Bayındır Sokak’ta yaşayan 105 yaşındaki Gülüzar Tekin’i ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutlayan Kaymakam Abban, ardından da Fatih Mahallesi Oğuz Sokak’ta yaşayan 101 yaşındaki Rahime Yıldırım’ı ziyaret etti. Son olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yakut Sokak’ta yaşayan 108 yaşındaki Elif Yılmaz’ı ziyaret eden Abban, ziyaretlerinde Gülüzar Tekin, Rahime Yıldırım ve Elif Yılmaz’a Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığı ortaklığı ile Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle oluşturulan hatıra ormanına kendileri adına dikilen fidanların sertifikasının da içerisinde olduğu hediye paketi takdim etti.

 

 

“ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADIK”

 

Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla 81 ilde yaşayan 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle bir hatıra ormanı oluşturulduğunu ifade etti. Anneler Günü dolayısıyla Çerkezköy’de 100 yaş ve üzeri 3 anneyi ziyaret ederek hem Anneler Günü’nü kutladıklarını hem de hediyelerini verdiklerini söyleyen Abban, “Bakanlığımızın da orada kendileri adına diktiği ağaçların sertifikasını ve mektupları takdim ettik” dedi.

 

“SİZLER BİZİM YAŞAM KAYNAĞIMIZSINIZ”

 

Bu anlamlı günde ekipler halinde şehit anneleri ve gazi annelerini de ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladıklarını söyleyen Abban, annelerin merhametin ve fedakarlığın sembolü olduğunu belirterek “Sizler bizim yaşam kaynağımızsınız. Karşılıksız emeğin ve şefkatin tükenmez kaynağı annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direğisiniz. Sizin merhametiniz bizi hayata bağlıyor. Doğumumuzdan itibaren bizi besleyen, bize dua eden, bizim için endişelenen, bizi yönlendiren, destekleyen, her koşulda koruyan, her şartta seven sizsiniz.   Tüm dünya insanını sevdikleriyle imtihan eden ve hayatımıza kasteden virüs aramıza mesafe koysa da, uzak kaldığımız her saniye sizi daha çok özlüyor, kıymetinizi daha iyi anlıyoruz. Şu sıkıntılı günleri atlatıp size doya doya sarılmanın özlemi içindeyiz. Anneler Gününüz kutlu olsun, nice sağlıklı ve güzel günler dilerim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU