Yurt içi ilk yük treni Çorlu'ya ulaştı

Gaziantep'ten Çorlu'ya plastik ham madde taşıyan yük treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Marmaray'dan geçerek Çorlu'ya ulaştı. İndirilen yükler, buradan kara

GÜNDEM 10.05.2020 17:13:00 0
Yurt içi ilk yük treni Çorlu

 

 

Gaziantep'ten Çorlu'ya plastik ham madde taşıyan yük treni, Marmaray’dan geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önceki akşam saat 22.36'da perona gelen trenin makinist bölümüne binerek Kazlıçeşme istasyonuna gitti. 22.40'da Söğütlüçeşme'den hareket eden tren Kazlıçeşme İstasyonu'na ise 23.04'de vardı. Kazlıçeşme İstasyonu'ndan ilk geçiş yapan yurt içi yük treni için bir basın toplantısı düzenlendi.

 

BİN 200 TON AĞIRLIĞINDAKİ TREN 16 VAGONDAN OLUŞUYOR

 

Tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyleyen Karaismailoğlu, yurt içi ilk yük treninin Marmaray'dan geçerek Çorlu'ya ulaşacağını ifade ederek “Bin 200 ton ağırlığındaki tren 16 vagondan oluşuyor, 32 konteyner içinde plastik ham maddesi taşıyor. Anadolu'dan alınan yük Asya ve Avrupa arasında kesintisiz bir şekilde taşınacak. Anadolu'dan Tekirdağ'a götürülecek yükler daha önce trenle Derince'ye, Derince'den feribot ve devamında kara yoluyla Çorlu'da bulunan sanayi tesislerine ulaştırılıyordu. Bundan sonra yükler Asya'dan Avrupa'ya Marmaray'dan kesintisiz olarak geçecek. Yurt içindeki yük trenlerimizi de artık Marmaray'dan geçirmeye başlıyoruz bu akşam itibarıyla” dedi. Bakan Karaismailoğlu açıklamalarının ardından treni Çorlu'ya yolcu etti.

 

 

ÇORLU’YA ULAŞTI

 

Gaziantep'ten hareket ederek Marmaray'dan geçen ilk yurt içi yük treni, son durağı olan Çorlu’ya ulaştı. İndirilen yükler, buradan kara yoluyla Çorlu serbest bölgesindeki fabrikalara sevk edildi. Fabrikalarda mamul haline getirilecek ürünlerin Tekirdağ Asyaport Limanı aracılığı ile dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edileceği belirtildi. Medlog Lojistik Demiryolu Operasyon Müdürü Çağlar Ali Uzun, Marmaray'dan geçen ilk yurt içi treninin Çorlu'ya ulaştığını, bu sayede Anadolu- Avrupa geçişinin sağlandığını söyledi. Törene TCDD 1. Bölge Müdür Vekili Levent Muammer Meriçli, TCDD yönetici ve çalışanları ile Asyaport çalışanları da katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ