65 yaş üstü vatandaşlar dışarı çıktı

65 yaş üstü vatandaşlar 50 günün ardından bugün ilk kez sokağa çıktı. İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kıs

GÜNDEM 10.05.2020 15:30:00 0
65 yaş üstü vatandaşlar dışarı çıktı

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları 7 hafta önce kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlar, bugün 4 saatlik sokağa çıkma serbestliğinde yürüyüş yaparak, güzel havanın tadını çıkardı. Maske takan ve sosyal mesafe kurallarına uyan 65 yaş üstü vatandaşlar, adeta mahkumiyetten kurtulduklarını ve özgürlüğün tadını çıkardıklarını söyledi. Yaşlılar 50 gün sonra ilk kez dışarı çıkabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, koronavirüs salgının biran önce bitmesi temennisinde de bulundu.

 

“DIŞARIYI ÖZLEDİK”

 

Dışarı çıkma yasağının başladığı ilk günden itibaren evlerinde olduklarını söyleyen Metin Danyeli ve Kadri Güler, 4 saatlik izin kapsamında hem hava aldı hem de sohbet etti. Yürümekte zorluk çektiklerini söyleyen Metin Danyeli ve Kadri Güler “Ayaklarımız tutmuyor. Azıcık yürümeye başladık. Dışarıyı özledik” dedi.

 

“HERKESİN KURALLARA UYMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

 

Eşiyle birlikte hava almak için Kartaltepe Piknik Alanı’na giden Şaban Tunalı da “50 günden fazladır evdeyiz. Bugün ilk defa çıktık. Kurallara uymak mecburiyetindeyiz, uymaya çalışıyoruz. Herkesin kurallara uymasını temenni ederim. Çünkü biz çıkarsak birbirimize hastalık bulaştıracağız, ebediyen çıkamayacağız” dedi. Hava almak için dışarı çıkan 73 yaşındaki Zeki Işık da “Bugün bizim bayramımız. Mart’ın 11’inden itibaren bugüne kadar hiç dışarı çıkmadık. Kurallara uyduk. Bugün dışarı çıktık. Ben Fransa’dan geldim. Türkiye'miz çok güzel. Çocuklarım Fransa’da, telefonla görüşüyoruz. ‘Baba, biz burada koronavirüsten değil, açlıktan öleceğiz diye korkuyoruz. Marketlerde hiçbir şey bulamıyoruz’ diyorlar. Allah sonumuzu hayırlı etsin” dedi.

 

 

“3 SEVİNCİ BİR ARADA YAŞIYORUM”

 

10 Mayıs’ın doğum günü olduğunu söyleyen emekli ebe Muzazzez Terek de “Hem doğum günüm, hem Anneler Günü, hem de sokağa çıkma sevincini bir arada yaşıyorum dolu dolu. 15 Mart’tan bu yana evdeyim. Ben günde 5-6 kilometre yürüyordum. Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk 15 günü çok zorlandım. Bugün sokağa çıktığım için çok mutluyum” dedi.

 

EŞİNİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

 

Haftalar sonra ilk kez dışarı çıkan İsmail Karaçeper ise ilk olarak 9 yıl önce kaybettiği eşi Gülperi Karaçeper’in mezarını ziyaret etti. Uzun süredir evde olduğunu, sokağa çıktığında ise ilk olarak eşinin mezarını ziyaret etmek istediğini söyleyen İsmail Karaçeper, “Bugün mezardaki otları temizleyeceğim. Ben her hafta eşimin mezarını ziyaret ediyordum. Ama sokağa çıkma yasağından dolayı yaklaşık 50 gündür gelememiştim” dedi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU