1 ayda 250 esnaf kredi aldı

Halkbank, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında koronavirüs ile mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 'Esnaf Destek Paketi' ile esnaf ve sanatkarlara işletme kredisi imkanı sunuyor. 2

GÜNDEM 6.05.2020 18:20:00 0
1 ayda 250 esnaf kredi aldı

 

 

Esnaf Destek Paketi’nden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne başvuruları devam ediyor. Kooperatiften hiç kredi almayan esnaflar ise Halkbank’ın internet sitesinden online başvuru yapabiliyor.

 

36 AY VADELİ

 

Esnaf ve sanatkarların yoğun bir şekilde kredi talebinin olduğunu kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Daha önce kooperatiften kredi çekenlerin de yararlanabildiği yüzde 4.5 faizli, 25 bin TL limitli kredi, 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz ve 6 eşit taksit olarak uygulanıyor” dedi.

 

YAKLAŞIK 250 KİŞİYE KREDİ VERİLDİ

 

Halkbank’ın 25 bin TL limitli esnaf destek paketi kapsamında son 1 ayda yaklaşık 250 esnaf ve sanatkara kredi dağıtımı yaptıkları kaydeden Yaztepe “Bir o kadar da sırada bekleyen var. Her gün bankaya 20-25 kredi dosyası gönderiyoruz. Başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Tahminime göre bin kişiye ulaşacağız” dedi.

 

5 YILA KADAR VADELİ 150 BİN TL KREDİ

 

Halkbank’ın Kredi Kefalet Kooperatiflerinin kefaretiyle verdiği 150 bin TL üst limitli işletme kredisi ile ilgili de bilgi veren Muzaffer Yaztepe “5 yıla kadar uzun vadeli işletme kredisine yaklaşık 40 kişi başvuru yaptı. Bunların yaklaşık 30 tanesinin kredi dosyasını bankaya gönderdik. Hızlı bir şekilde kredi taleplerini karşılıyoruz. Yeterince plasman gönderiliyor. Şuan para sıkıntımız yok” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

 

Çin’de ortaya çıkan ve dünyada salgına dönüşen koronavirüsün tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de esnaf ve sanatkarları ekonomik anlamda olumsuz etkilediğini kaydeden Yaztepe “Üyelerimizin kredi talepleri devam ediyor. Taleplere hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Kooperatif olarak personelimizle birlikte esnafımızın hizmetindeyiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU