Gecenin karanlığını şimşekler aydınlattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü (AFAD) tarafından gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Tekirdağ'da Cumartesi gecesinden itibaren yaÄ?

GÜNDEM 3.05.2020 15:42:00 0
Gecenin karanlığını şimşekler aydınlattı

 

 

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan Tekirdağ'da Cumartesi gecesi başlayan sağanak, dün yüksek kesimlerde etkili oldu. Gece şimşeklerin çaktığı kentte, sabah saatlerinden itibaren hafif yağış sürdü. Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde ise dün yağmur ve dolu yağdı. Çerkezköy’de de gece şimşekler çaktı. Saray’da ise yağmurun ardından aniden dolu etkili oldu. Kısa süreli yağan dolunun ilk incelemelerde ekili alanlara zarar vermediği belirtildi. Çorlu’da geceden itibaren gök gürültülü sağanak yaşanırken, gece şimşekler çaktı.

 

DÜN DE DEVAM ETTİ

 

Çerkezköy ve bölgede dün de yağış zaman zaman etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü Çorlu Omurtak Caddesi suyla kaplandı. Sokağa çıkma kısıtlamasında görevli olan araçlar bölgeden geçerken, güçlük çekti. Belediye ekipleri suyla kaplanan cadde ve sokaklarda su tahliye çalışmaları yaptı. Meteorolojinin turuncu alarm verdiği iller arasında bulunan Edirne'de de yağmur gece saatlerinden itibaren kenti etkisi altına aldı. Polis ekipleri, yer yer sağanak şeklinde etkisini gösteren yağış sırasında ana arterlerde önlemler alarak sürücüleri uyardı.

 

Haber / Ruşa ELMA