"Yangınlara daha hızlı ve etkili müdahale edilecek"

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangına ilk müdahalede çok önemli bir görev üstlenen Rotfire yangın söndürme ekipmanını bünyesine kattı. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, &quo

GÜNDEM 30.04.2020 13:12:00 0
"Yangınlara daha hızlı ve etkili müdahale edilecek"

 

Alınan yeni ekipmanla ilgili, İtfaiye Müdürlüğü’nde tanıtım yapıldı. Tanıtımda aracın özellikleri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit tarafından anlatıldı.

 

"İTFAİYEMİZ ARTIK DAHA HIZLI VE ETKİLİ"

 

İtfaiye Müdürlüğü envanterine katılan yeni Rotfire yangın söndürme makinesi ile yangınlara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebileceklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “İtfaiyemiz artık daha hızlı ve etkili. Ekipmanın takıldığı aracımız öncü bir ekip olarak yangına ilk müdahalede bulunacak. Keşan Belediyesi olarak attığımız her adım vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğini korumak için. Ekipman az yer kapladığı için yangınlara daha hızlı ulaşım sağlanacak, yangında yüksek basınçla etkili müdahale sağlanacak. Dar sokaklar, şehir içi trafiği gibi yangına müdahaleyi geciktiren durumların önüne geçecek etkili bir ekipmanı daha Keşan Belediyesi’ne kazandırdığımız için çok mutluyuz. Aracımız küçük ama yaptığı iş büyük ve çok etkili. Hiç kullanmak zorunda kalmamak dileğiyle" ifadelerini kullandı.

 

 

"ÇOK İŞİMİZE YARAYACAK"

 

İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit de, “Rotfire’ın üzerinde bulunan su ve köpük tankları ve kendinden bağımsız motoru sayesinde hiçbir güç kaynağına gereksinim duymadan çok hızlı ve etkili şekilde yangınlara müdahale edeceğiz. Öncü aracımız 300 litre su 40 litre de köpük taşıyor. Bu aracımız özellikle dar sokaklardaki yangınlarda, mesire alanlarındaki yangınlar ile araç yangınlarında çok işimize yarayacak. Normalde İtfaiye araçlarımız 5 ton su kapasiteli. Teknolojik yeni ekipmanımızla 300 litre su ve 40 litre köpükle aynı işi daha etkili ve hızlı yapmış olacağız. Suyumuzu da israf etmemiş olacağız. Aracımız Keşan’da ilk hatta Edirne’de de bu ekipman şu anda yok onlar da almayı düşünüyorlar. Keşan’a en yakın Tekirdağ’da bu ekipmandan bulunuyor” dedi.

 

"BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ"

 

Helvacıoğlu, Keşan’ın bölgedeki en güçlü itfaiyelerden olduğunun altını çizdi. Alınması gereken ekipmanlar da olduğunu ve bunları kısa süre içerisinde Keşan Belediyesi’ne kazandıracaklarını ifade eden Helvacıoğlu, “1 itfaiye ve 1 arazöze ihtiyacımız var. Çünkü sadece Keşan değil hem Yayla, Erikli ve Danişmet mücavir alanlarımız hem de köy ve beldeler ile bölgeye hitap ediyoruz. Ancak vatandaşlarımız müsterih olsunlar üst üste 3 yangın olursa Keşan Belediyesi İtfaiyesi’nde araç sıkıntısı ancak olur. Yedek araç ve ekipmanlarla can ve mal güvenliğinin korunduğu en önem verdiğimiz İtfaiye Müdürlüğümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü Keşan sürekli büyüyor ve hizmetleriyle bölgeye hitap ediyor. Yüksek katlı binalara ulaşmadaki eksikliğimizi de bu yıl ki planlamalarımız içine aldık.” ifadelerini kullandı. Helvacıoğlu, İtfaiye Müdürlüğü’nün yangınlara müdahale haricinde; parmakta sıkışan yüzükten, kuyuya düşen küçükbaş hayvanları kurtarmaya, başına pet şişe sıkışan köpekten, anahtarın evde unutulmasına kadar ilginç olaylara da müdahale ederek vatandaşın canını ve malını koruduğunu belirtti.

 

Haber / Yener AKBABA