SGK'lılar eczaneden ücretsiz maske alamayacak!

Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Ülke genelinde geçerli olacak olan yeni düzenlemeyle, kamu kurumlarında çalışan ya

GÜNDEM 28.04.2020 16:57:00 0
SGK

 

İstanbul Eczacı Odası’ndan yapılan açıklamada ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini duyurularak “Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SGK’lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir” denildi.

 

“İKİ YÖNLÜ FAYDASI OLACAK”

 

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, yeni düzenlemeyle kamu kurumlarında çalışan ya da bir iş yerinde SGK’lı çalışan vatandaşların maskelerini, çalıştıkları kurumlar/ iş yerleri temin edeceğini, kurumlar ve iş yerlerinin ise maskeleri Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) temin edeceğini belirtti. Herkesin çalıştırdığı personele maske dağıtmak zorunda kalacağını söyleyen Sarıalioğlu, “Bunun iki yönlü faydası olacak. Vatandaşın maskeye ulaşım hızını artırmış olacağız. Eczanelerimizdeki yoğunluğu azaltacağımız için bulaş riski de azalacak. Bu da ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.  Kamu kurumu ya da SGK’lı çalışanların 20 yaş üstü çocukları, 65 yaş altı anne-babaları, çalışmayan eşlerinin, eczanelerden ücretsiz maske alabileceği belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU