Edirne ve Kırklareli'nde 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli ve Edirne'de koronavirüs tedbirleri kapsamında büy?

GÜNDEM 24.04.2020 17:18:00 0
Edirne ve Kırklareli

 

Kırklareli'nde bayram coşkusu Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ve sevgi evlerinde kalan çocuklar da ziyaret edilerek Kırklareli Valiliği koordinesinde Türk Bayrakları, rüzgargülleri ve hediyeleri verildi. Daha sonra, 23 Nisan tarihinde doğan çocuklara Vali Osman Bilgin’in hediyesi olan doğum günü pastaları götürülerek kutlamalar yapıldı. Vefa Sosyal Destek Grubu araçları, Vefa Motosiklet ekibi ve kurum araçları Kırklareli sokaklarında çocuk şarkıları çalarak konvoy da yaptı.

 

 

VEFA GRUBU İLE ULAŞTIRILDI

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl koronovirüs salgını sebebiyle ülke genelinde alınan kararlar ve uygulanan tedbirler gereği Kırklareli'nde 'Evde Bayram Var Kırklareli' etkinlikleri kapsamında kutladıklarını ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamaları için il merkezinde, ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizdeki sevgili çocuklarımıza şanlı bayrağımızı, rüzgargüllerini ve 23 Nisan'da doğan sevgili çocuklarımıza da doğum günü pastaları ve hediyelerini Vefa Sosyal Destek grupları ile ulaştırdık." dedi.

 

 

"TEK YÜREK, TEK SES OLDUK"

 

Vali Osman Bilgin, "İlimizde kutlamalar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’ye "Saat 21.00'da İstiklal Marşı'nı balkonlardan okuyalım" çağrısıyla doruk noktasına ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de saatler 21:00 gösterdiğinde vatandaşlarımız ve sevgili çocuklarımız ellerinde şanlı bayraklarımızla evlerinin camlarından ve balkonlarından tek yürek tek ses olarak İstiklal Marşımızı okudular. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu çocuklara yaşatmak için her zaman olduğu gibi bugünde canla başla çalışan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, kurum amirlerine, muhtarlarımıza, tüm kamu personeline, basın mensuplarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, Vefa Sosyal Destek Grubu personeline teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde milli birlik ve dayanışmanın en büyük örneğini gösteren çok değerli Kırklareli halkına ve Türkiye’nin gerçek sahibi çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun." dedi.

 

BELEDİYE BANDOSU SOKAKLARDA KONSER VERDİ

 

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle TBMM’nin 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne'de de sokaklarda kutlanamadı. Ancak Edirneliler bu gururu yaşamak ve evlerinden eşlik etmek için günler öncesinden hazırlıklara başladı. Bu sayede 23 Nisan’ın tüm coşkusu balkonlara yansıdı. Evlerin balkonları, pencereleri Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile donatıldı.  Saatler 19.20’yi gösterdiğinde ise Edirne Belediye Bandosu iki katlı turizm otobüsüne binerek konser verdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, eşi Esra Gürkan ile birlikte sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı. Edirneliler, balkonlarından Edirne Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlara ve şarkılara eşlik etti.

 

GÜRKAN, BELEDİYE BANDOSU İLE BİRLİKTE OKUDU

 

Turizm otobüsü, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne de gitti. Bando bu kez hastanenin önündeki yolda durarak sağlık çalışanları için çaldı. Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, tüm  sağlık çalışanlarını alkışlayarak, teşekkür etti. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise tüm yurtta olduğu gibi hem belediye hoparlöründen hem belediyenin sosyal medya hesaplarından İstiklal Marşı çalındı. Tüm Edirneliler, balkonlarına çıktı ve bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyledi. Recep Gürkan da bu coşkuya Atatürk Anıtı önünden eşlik etti ve Belediye Bandosu ile birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

 

"NE MUTLU CUMHURİYET'İN EVLATLARIYIZ"

 

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Recep Gürkan, “Ulusal birliğimizin sembolü olan İstiklal Marşımızı söyledik. Ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Milli Egemenliğimizin 100. Yılını bir kez daha kutladık. Edirnelilerde şunu gördüm; yine aynı heyecan, yine aynı coşku, yine aynı övünç, gurur, onur hepsi vardı. Hepsi balkonlardaydı. Balkonlarından bandomuzu alkışladılar, Cumhuriyet’i alkışladılar. Cumhuriyet’in değerlerini alkışladılar.  Ne mutlu bize ki Cumhuriyetin evlatlarıyız." dedi.

Haber / Buse SERİN