Türkiye Büyük Millet Meclisi 100 yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100.yılı tüm yurtta olduğu gibi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 31 il arasında yer

GÜNDEM 23.04.2020 18:28:00 0
Türkiye Büyük Millet Meclisi 100 yaşında

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, bazı siyasi parti temsilcileri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeli de katıldı. Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 

 

ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çocuklarımıza bu güzel bayramı armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun” dedi.

 

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile az sayıda protokol katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında katılımın az tutulduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Sosyal mesafe kuralının da gözetildiği tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

 

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDU

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıyla Kapaklı’da düzenlenen çelenk töreni ise saat 11:00’da başladı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti İlçe Başkanvekili Mehmet Aymak, CHP İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, şube müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı tören İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. Tekirdağ ve ilçelerde düzenlenen törenlerde maske ve sosyal mesafe kuralı da dikkate alındı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU