Süleymanpaşa'da kapalı pazar yeri yapımı başladı

Süleymanpaşa Belediyesi, Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan kentin en büyük semt pazarının bulunduğu alanda, modern kapalı semt pazarının yapımına başlandı.

GÜNDEM 21.04.2020 16:02:00 0
Süleymanpaşa

 

Çocuk parkı ve dinlenme alanlarını da kapsayan 3 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak olan semt pazarı ile ilgili çalışmalara başlandı. Eski pazar yerindeki izbe görünümlü yapılar yıkılarak temizlik çalışmaları tamamlandı.

 

OTOPARK OLARAK DA HİZMET VERECEK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Yavuz Mahallesi Ruşen Güneş Caddesi üzerindeki 612 ada ve 14-15-16-17-22 parselleri kapsayan alanda gerçekleştirilen kapalı semt pazarı, faaliyete geçtiğinde pazarların kurulmadığı günlerde otopark olarak hizmet verecek. Diğer merkez mahallelerde de modern ve kapalı semt pazarı çalışmaları devam ediyor. Perşembe Pazarı'nın tamamlanmasının ardından birbiri ardına yapımlara başlanacak." dedi.

 

BİR YIL İÇİNDE 6 SEMT PAZARI HİZMETE HAZIR OLACAK

 

Perşembe Pazarı olarak anılan alanda devam eden çalışmaları inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Perşembe pazarı, yıllardır ihmal edilmiş, perişan bir halde duran ve bu kente hiç yakışmayan görüntüsüyle bizi rahatsız eden bir alandı. Bu alan, bizim uzun süredir proje anlamında üzerinde çalıştığımız semt pazarlarının ilki olacak. Kısa sürede burayı faaliyete geçirip diğer merkez mahallelerimizdeki projelere başlayacağız. Allah’ın izniyle 1 yıl içinde 6 semt pazarımızı vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunmuş olacağız. Semt pazarlarımız tamamlandığında örnek bir belediyecilik çalışması ile şehrimizin çok önemli bir ihtiyacını daha yerine getireceğiz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ