Ramazan Kolileri marketlerde yerini aldı

Ramazana sayılı günler kala Çerkezköy'deki  bazı marketlerde ramazan kolileri satışa sunuldu. İçerisinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı koliler 100-185 TL arasında satılıyor. Bazı marketler i

GÜNDEM 21.04.2020 15:56:00 0
Ramazan Kolileri marketlerde yerini aldı

 

Nisan ayının 24'ü ramazanın ilk günü. Ramazana sayılı günler kala ramazan kolileri Çerkezköy'deki bazı marketlerde yerini aldı. Çerkezköy Örnek Market Çerkezköy 2 Mağaza Müdürü Mehmet Gün, ramazan kolilerini satışa sunduklarını, ayrıca müşterilerin isteğine göre koliler de hazırladıklarını belirterek, "Müşterilerimizin isteğine göre koli hazırlayabiliyoruz. Fiyatı da müşteri belirliyor. Yani müşterinin talebine göre koli hazırlığı yapıyoruz." dedi.

 

 

"TEMEL GIDA MALZEMELERİ YER ALIYOR"

 

Ramazan kolilerini mağazalarında Eko Paket olarak 125 TL'den satışa sunduklarını kaydeden Gün, "Biz şuan 125 TL'den satışa sunduk ama müşteri isterse 100 TL'ye de 180 TL'ye de paket hazırlarız. Bizim şuan satışa sunduğumuz ramazan kolimizde ayçiçek yağı, domates salçası, makarna, hazır çorba, un, toz şeker, çay, tuz, pirinç, bulgur, nohut, kırmızı mercimek, zeytin ve hurma gibi temel gıda malzemeleri yer alıyor." dedi.

 

"İNSANLARA İTİCİ OLMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 

Ramazanın yaklaşmasıyla yoğunluğun da arttığını kaydeden Gün, "Vatandaşlar ramazan alışverişine başladı. Ama malum koronavirüs gibi bir salgınla mücadele ediyoruz, o yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor. Biz mağazamızda gerekli tüm tedbirleri aldık. Sosyal mesafe ile ilgili uyarıcı stickerler yapıştırdık. Salgından korunmak için bilinmesi gereken bilgileri mağazamızda belirli yerlere astık. Vatandaşlarımız için dezenfektanlarımızda var." dedi. Mağazalarının 200 metrekare olduğunu kaydeden Gün, "Biz en fazla 15 kişi alabiliyoruz mağazamıza. Eldivensiz ve maskesiz olan müşterilere mümkün mertebe biz yardımcı oluyoruz. Yani biz insanlarımıza itici olmamak için de uğraşıyoruz. Çünkü bizim zaten geçmişten gelen bir alışkanlığımız var. Pirinci ellemeden, zeytini tatmadan, tuz mu şeker mi diye tadına bakmadan almayan bir halkız. Biz bu yüzden insanlarımızı nazik bir dille uyarmalıyız." dedi.  

 

"RAMAZAN KOLİLERİ PEK TERCİH EDİLMİYOR"

 

Dmr Market Çerkezköy 2 Şube Müdürü Ebru Kaya da, insanların artık eskisi gibi ramazan kolisi tercih etmediğini belirterek, "İnsanların temel ihtiyaçları değişebiliyor. Bu yüzden aileleri mahrum etmemek için çekler kullanılıyor artık. Firmalar alışveriş çekleri dağıtıyorlar. Bu alışveriş çekiyle müşteri bize geliyor ve bizden kendi ihtiyacına göre alışverişini yapıyor. Şuanda bu günümüzde bu daha çok tercih ediliyor. Onun haricinde de değişen bir şey yok." dedi. Mağazalarında yoğunluğun çok olduğunu kaydeden Kaya, "Geçen hafta sokağa çıkma yasağı geç ilan edildiği için yoğunluk çok oldu Pazartesi. Çünkü insanlar evlerindekileri tüketince yerini doldurmak istediler. 23 Nisan'da tatil olursa bizim daha çok yoğunluğumuz olacak. Çünkü ramazan geldi , vatandaşlar marketlere akın ediyor." dedi.

 

"TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ"

 

Yoğunluğu azaltmak için Whatsapp üzerinden sipariş aldıklarını kaydeden Kaya, "Bu dönemde insanlar online alışverişe yönelmeye başladılar. Whatsapp üzerinden sipariş verme yaygınlaştı. Her mağazamızın Whatsapp grupları var. İsterlerse online alarak internet sitesinden sipariş de verebiliyor vatandaşlar. Zaten en yakın şubeye yönlendiriliyor merkez tarafından ve birkaç saat içerisinde müşterinin siparişi gidiyor. Yani altyapısını yenileyen firmalar ayakta duracak bugün. Çokta bir şey değişmedi aslında alışkanlıklar değişiyor ki bu sadece koronavirüs salgın sürecinde değil gelecek nesillerinde tercih ettiği bir sistem. Artık her şey dijitale dönüşüyor, insanlar oturdukları yerden sipariş vermek istiyor. Görerek, dokunarak almak eskiden vardı, günümüz gençleri pek öyle değil. Zaten tüketim alışkanlıkları da değişti. Mesela gençlerin çoğunlukla yaptığı alışveriş yulaf ezmesi ve süt." ifadelerimi kullandı.

 

Haber / Buse SERİN