Cumhuriyet Meydanı'na yeni düzenleme

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin girişinde yer alan Cumhuriyet Meydanı'nda çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Meydanın baştan aşağı yenilendiğini kaydeden Belediye Başkanı Cüneyt Y?

GÜNDEM 20.04.2020 17:58:00 0
Cumhuriyet Meydanı

 

Ekiplerin, meydan düzenlemesi kapsamında Tekirdağ tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan anıtının çevresinde de çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Yüksel, "Ayrıca meydanın tamamında kaldırım yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Meydanın şehre girişine göre solda kalan alanında yeşil alan düzenlemesi yapılırken, arkasındaki yol da sil baştan yenileniyor." dedi.

 

 

"DAHA TOPLU BİR GÖRÜNTÜ OLACAK"

Meydan düzenleme çalışması tamamlandığında yeni yapılan Süleymanpaşa Kent Meydanı ile bağlantı sağlanarak şehir içine doğru ferahlatıcı bir akış olacağını da belirten Yüksel, "Cumhuriyet Meydanı yıllardır ihmal edilmiş bir halde durarak kentin girişinde çok da içimize sinmeyen bir izlenim oluşturuyordu. Meydan düzenlememizle birlikte, koronavirüs salgınını atlattıktan sonra kentimize dışarıdan gelen misafirlerimiz daha derli toplu bir görüntü ile karşılaşacak. Hüseyin Pehlivan heykelinin önündeki palmiyeleri biraz daha öne doğru aldık, önünü açarak daha görünür hale getirdik." ifadelerini kullandı.

 

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı; "Meydanın girişe göre sol tarafındaki alanı yeşil alan yapıyoruz. Oradaki yan yolu yeniden yapıyoruz. Hiç kaldırım bırakılmamış, kaldırımla birlikte o yolu yeniliyoruz. Cumhuriyet Meydanı ve Saat Kulesi projemizle birlikte, kent meydanı ile birleşen ve çok geniş bir alanı kaplayan bu alan, yeniden şehrimizden transit geçen herkesi bir mola vermeye teşvik edecek bir cazibe merkezi haline gelecek. Yeni projelerimiz de yolda. Bizi izlemeye devam edin."

 

Haber / Yener AKBABA