Sarıkurt: İnanılmaz bir çöp artışı yaşandı 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından koronavirüse karşı yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 bini aş

GÜNDEM 16.04.2020 13:40:00 0
Sarıkurt: İnanılmaz bir çöp artışı yaşandı 

Sarıkurt, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Tüm ekiplerimiz halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Çorlu Belediyesi olarak ilk günden bu yana sahadayız. Dezenfeksiyon konusunda çok özenli davranıyoruz. Halkımızın yoğun olarak yer aldığı ana arterler başta olmak üzere girmediğimiz sokak ve cadde kalmadı." dedi.

 

"GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARI SAĞLANDI"

 

Çalışma yürüttükleri sahalarda sadece Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 180 bin litrelik dezenfeksiyon işlemi yapıldığını belirten Sarıkurt, "Bunu yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın izin verdiği ölçüler esas alınmış ve 176.400 litre su ile 4.410 kilogram yoğunlaştırılmış dezenfektan karıştırılarak elde edilen malzeme koronavirüs ile mücadele kapsamında kullanıldı. Konteyner temizliği kapsamında ise 525 kilogram yıkama deterjanı kullanılırken, ekiplerimize çalışmalar sırasında tek kullanımlık iş tulumu ve N149 maskeler dağıtılarak güvenli bir şekilde çalışmalarına olanak sağlandı ve işe giriş çıkışlarında dezenfeksiyon tünellerinden geçtikten sonra ateşleri ölçüldü." dedi.

 

"ÇÖP KONTEYNERLERİ DÜZENLİ OLARAK İLAÇLANIYOR"

 

"Halkımızın sağlığı önceliğimiz" diyen Sarıkurt, "Özellikle vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayan semt pazarlarımızda da gerekli önlemleri aldık. Semt pazarlarımızı açılışından önce ve kapanışından sonra düzenli olarak temizliyor ve dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Çorlu genelinde 4 bin 500'ü aşkın çöp konteynerimizi düzenli olarak temizliyor ve ilaçlıyoruz. Koronavirüs ile mücadele çalışmalarının başladığı günden bu yana temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini iki kat artırırken, süreç içerisinde 625 konteyner de yenileriyle değiştirildi. Normal şartlarda şehrimizde günlük olarak ortalama 250 ton civarında çöp üretiliyor." dedi.  

 

"ÇORLU BİZİM EVİMİZ"

 

Sarıkurt, "Son bir yılın ortalamalarında karşımıza çıkan rakamlar genel olarak 250 ton ve biraz üzerinde seyrediyor. Ancak sokağa çıkma yasağının ardından şehrimizde inanılmaz bir çöp artışı yaşandı. 13 Nisan Pazartesi günü Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekipler 340 ton çöp topladı. Evde kal çağrılarının ardından değişmeyen rakamlarda, iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından 90 tonluk bir artış meydana gelmesi bizleri biraz şaşırttı açıkçası. Ancak bizim için bir tecrübe olduğunu da vurgulamak isterim. Ekiplerimiz bu inanılmaz artışa rağmen canla başla çalışarak herhangi bir aksaklığa mahal vermediler. Öte yandan konteynerlerimizi kendimiz üreterek maliyetleri büyük oranda aşağıya çekmiştik ve önemli ölçüde tasarruf elde etmiştik. Şu anda 3.5 metreküp kapasiteli konteynerlerimizi de kendimiz üretmeye başladık. Böylelikle hem ihtiyaçlarımızı hızlı bir şekilde karşılıyor hem de büyük ölçüde tasarruf elde ediyoruz. Çorlu'yu seviyoruz. Çorlu bizim evimiz ve bu şehri temiz tutmakta bizim görevimiz. Özellikle bu zor günlerde halkımızın sağlığı ve güvenliği için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm ekiplerimizle ilk günden bu yana gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Birlikte başaracağız. Yeter ki siz evlerinizde kalın. Biz işimizin başındayız." dedi.

Haber / Buse SERİN