Albayrak: Zabıta ekipleri önemli işlere imza atıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, halkın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla koronavirüs salgını ile mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Zabıta ekiplerine de

GÜNDEM 15.04.2020 17:51:00 0
Albayrak: Zabıta ekipleri önemli işlere imza atıyor

 

Zabıta ekipleri, Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte maske üretimi ve satışı yapan eczane ve depoları denetledi. Yasaya aykırı hareket eden kişi ve firmalara tutanak tutarak yasal işlem uygulayan ekipler, koronavirüs salgınından korunma yolları ve alınacak tedbirler konusunda bastırılan afiş, broşür gibi bilgilendirici materyalleri de vatandaşlara dağıttı. 

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ERZAK DAĞITILDI

Zabıta araçlarından sık sık sosyal mesafe kuralına uyulması ve zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması konusunda anonslar yapıldı. Sosyal mesafe kuralı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere uyarıcı stikerler yapıştırıldı. Vefa Destek Grubu'na katkı vermek ve sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, market alışverişi, maaş çekme ve ilaç emin etme gibi işlemler de görevli zabıta ekipleri tarafından yapıldı. Ekipler, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıtımı da yaptı. 

 

ALBAYRAK: HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanları ile ürettiği maskelerin zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Üretim kapasitesi ve belirli bir program doğrultusunda 11 ilçemizde maske dağıtımı bundan sonra da devam edecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde her zaman halkın yanında. Tüm birimlerimiz ile koronavirüse karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu zorlu süreçte halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek en önemli önceliğimiz. Bu mücadelede tüm birimlerimiz büyük bir özveri ile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Zabıta ekiplerimiz de bu süreçte önemli çalışmalara imza atıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, halkımızın sağlığını koruma adına tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Vatandaşlarımızdan tek ricamız evde kalmaları. Biz onlar için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Haber / Buse SERİN