30 bin maske; 2 bin el dezenfektanı dağıtıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara 30 bin maske, 2 bin el dezenfektanı dağıtıldığını belirtti. 

GÜNDEM 7.04.2020 15:01:00 0
30 bin maske; 2 bin el dezenfektanı dağıtıldı

 

Site ve apartmanları ücretsiz olarak dezenfekte ettiklerini belirten Gürkan, “Vatandaşların Belediyenin Sağlık Hattı olan 188’i arayarak, adreslerini bildirmeleri yeterli. Arkadaşlarımız yaptıkları program dahilinde sizlerin yaşadığı apartman yada siteye gelerek, ortak yaşam alanlarını ücretsiz olarak dezenfekte edecekler ve gelen bu arkadaşlarımız bu sitelerdeki tüm dairelerde yaşayan vatandaşlarımıza maske ve eldivenleri ücretsiz olarak teslim edecekler” dedi. 

 

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Edirne’deki tüm kamu kurumları, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dernekler, eczaneler, postane ve caddelerde  dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gürkan, “Edirne’de 30 bin maskeyi ücretsiz olarak dağıttık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. 2 bin el dezenfektanını dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Bunları tamamen ücretsiz yaptık ve ücretsiz yapmaya devam edeceğiz. Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarında vatandaşlarımızın ateşlerini ölçüyor ve maske dağıtıyoruz. Yine toplu ulaşımlarda maske dağıtmaya devam ediyoruz. Son aldığımız kararla karantinaya alınmış apartmanlarda da dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

 

MASKE DAĞITILDI

Toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirilmesini ardından Edirne Belediyesi, toplu ulaşımı kullanmak için minibüs duraklarına gelen ve maskesi olmayan vatandaşlara da maske dağıttı. Vatandaşlardan bu süreçte maske takmayı alışkanlık hale getirmelerini isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Market, pazar, toplu ulaşım gibi toplu alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi. Hepimizin sağlığı için lütfen toplu alanlarda maske takmayı ihmal etmeyin. Sosyal mesafenizi koruyun. Bizler bu süreçte her zaman sizlerin yanınızdayız. İnanıyoruz ki, bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacak, tekrardan eski güzel günlerimize kavuşacağız” dedi. 

Haber / Yakup KARATEPE