Mustafa Çetin, 1 yılı değerlendirdi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde cumhur ittifakının adayı olarak yüzde 54 oyla Kapaklı Belediye Başkanlığı'na seçilen ve 3 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başlayan Mustafa Çetin, geride kala

GÜNDEM 3.04.2020 18:49:00 0
Mustafa Çetin, 1 yılı değerlendirdi

 

 

Bugün saat 16:30’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı yapan Çetin “Kapaklı’da 15 yıldır aynı yönetimle devam eden bir kadro var. Bu kadronun alışkanlıkları var. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Bizim kendi tarzımız, metotlarımız var. Bunlarla alakalı hem birbirimizi tanıma, anlama hem de hayata geçireceğimiz projelerle ilgili altyapıları çalışma dönemi olarak geçti ilk 1 yıl” dedi. 

 

28 KİLOMETRE YOL YAPTIK

 

1 yılda ilçeye 7 park kazandırdıklarını söyleyen Çetin “Yollarımızla ilgili de Fen İşleri Ekiplerimiz çalışma yaptı. Kapaklı’da 28 kilometre yol yaptık. Ama yollarımız o kadar kötü ki 28 kilometrelik yaptığımız yol  hissedilmedi bile. Kapaklı’nın altyapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle yollarımız bu kadar kötü. Evet yolun bir ömrü var. Ama altyapıya bağlı arızaların çok fazla olması sebebiyle de bu yollar maalesef yamalı halde. Çok az cadde ya da sokak var bir arıza oluşmayan” dedi. Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’ü ziyaret ettiğini söyleyen Çetin “Onlara durumumuzu arz ettim. En önemli sorunumuzun altyapı olduğunu tekrar tekrar söyledik. Pınar Bulvarı Projemizi hızlı bir şekilde hayata geçirmek istediğimizi belirterek burada altyapının başlamasını talep ettik. O süreç 3-4 ay oyalanarak geçirildi. Nihayetinde Pınar Bulvarı’nda çalışmalar başladı. Tamamlanma süreci de uzadı. Müteahhit istediği ödemeleri alamadığı için daha az ekiple çalıştı, ya da bazı teknik sebeplerden dolayı istediğimiz hızda ilerlemedi. Kadir Albayrak 15 Aralık’ta çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Onlar bu süreci tamamladıklarında biz de Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile beraber beton çalışmalarını tamamladık” dedi. 

 

SÜREÇ BEKLEMEDE

 

Hava şartları nedeniyle asfalt çalışması yapamadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Çetin “İlkbaharda Pınar Bulvarı’nın hem kaldırımları, hem asfaltlama, hem aydınlatma hem de peyzaj çalışmalarını da hazırladık. İhale sürecini başlatma aşamasına geldik. Ülkemiz olağanüstü günler geçiriyor. O nedenle süreç biraz beklemede. Netleştiği zaman Pınar Bulvarı’yla alakalı ihalemizi yapıp çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu. Pınar Bulvarı’na bağlantılı cadde ve sokaklarda da altyapının tamamlanmasını istediklerini söyleyen Çetin “Bazı yerlere başladılar. TESKİ sadece ana hatların bağlantısını yaptı. Binalara ya da arsalara olan bağlantılar yapılmadı. Üzerine bizim işlem yapmamız mümkün olmadı. Müteahhit işi yapım bıraktı. Vatandaş da ciddi bir mağduriyet yaşadı. Üzerini mıcır malzemelerle kapattık. Çünkü TESKİ bağlantıları yapmak için yeniden kazacak” dedi. 

 

“ALTYAPI SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUM”

 

Çetin “Kapaklı’nın en önemli sorunu altyapı. İller Bankası’ndan kredi işlemimizi tamamladık. Bu yaz Kapaklı’nın her yerini asfalt yapacağız. 4 yıl sonra Kapaklı’da asfaltsız yer kalmayacak. Ama bizim asfalt yaptığımız yerlerde yarın yine patlak olur ve yollar kazılırsa yazık günah. Büyükşehirin, TESKİ’nin hızlı bir şekilde altyapıyla ilgili sorunlarımızı çözmesini istiyorum. Kapaklı’nın altyapısı 3 kat inşaatlara göre yapılmış. Kapasitemizi kaldırmıyor. Hiç patlak olmasa dahi üst katlara su çıkmıyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın sürekli ‘yapacağız’ dediğini söyleyen Çetin “TESKi ‘2018 yılı Kapaklı yılı olacak’ demişti. TESKİ, kaynak aktarılması gerektiğini söylüyor. Bunu da Kadir Başkana defalarca ilettik. Ama bir sonuç alamadık” dedi. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Çetin “Birlik beraberlik içinde oluşabilecek sıkıntılara önlem almamız gerekiyor. Su sorunu en önemli konu. Altyapı da iflas noktasına geldi” diye konuştu. 

 

“BEN MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINMADIM”

 

Son olarak 2004 – 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yaptığı açıklamalara cevap veren Başkan Çetin “Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan başkanımızın ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ben hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım. Borç bütün belediyelerde var. Önemli olan belediyenin gelir gider tablosu. Ben borcu öderim, eğer gelir gider tablom artı veriyorsa. Ama biz göreve geldiğimizde belediyemizin gelir gider tablosu olumsuzdu, eksi bakiyeler veriyordu. Hızlı bir şekilde tasarruf tedbirleri almaya çalıştık. Mevcut gelirlerimizin yetersiz olduğunu görüyorum. Belediyenin halkın beklediği hizmetleri yapabilmesi için gelir getirecek projeler ortaya koymaya çalışıyorum. Bunların da büyük bir kısmını oluşturduk. Bu projeleri hayata geçirecek aşamaya geldik. Bu süreci atlatırsak o projelerle beraber hem kaynak elde etmeye başlayacağız hem de o kaynaklarla beraber Kapaklı’da beklenen hizmetleri ortaya koyacağız” dedi. Çetin, devletin yapması gereken yatırımları da getirmek için var gücüyle çabaladığını ifade etti.  

 

“KAPAKLI’YI TERK ETMESİNE GEREK YOK”

 

Çetin Kapaklı Belediyesi’nin borcunun, Mandalı’nın iddialarının çok üstünde olduğunu ifade etti. Sosyal medyadan yapılan bir açıklama üzerine belediyenin borcunu açıklamanın elzem olduğunu ifade eden Çetin “Bunun siyasi bir polemik haline getirmeye çalışmadım. Ama bugün bunu açıklamak zorundayız. Kendisi bu konuda ‘hodri meydan’ dediği için açıklama yapıyoruz ve bunun siyasi bir malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar kamuoyunun kafasını karıştırıyor bunlar. Kendisinin de Kapaklı’yı terk etmesine gerek yok torunlarına baksın yeter. Siyaseti bıraksın. Şu anda siyaset zamanı değil. 4 yıl sonranın hesabını yapıp da siyaset yapma zamanı değil. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Herkesin birbirine destek olması gereken bir süreçten geçiyoruz” dedi. 

 

BORÇLARI AÇIKLADI

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından 7 yıldır Kapaklı Belediyesi’nde Mali Hizmetler Müdürlüğü yapan Nurcan Sönmez belediyenin 2019 yılındaki mali tablosunu açıkladı. 2018 yılı Aralık döneminden itibaren 4 aylık süreçte vergi borçları, SGK borcu, emekli sandığı borçlarının ödenmediğini söyleyen Sönmez, “31 Mart öncesi kamuya olan borçların tamamı 2 milyon 770 bin 58 TL. Yüklenicilere olan borcumuz ticari borçlarımız 17 milyon 403 bin 924 TL. Ayrıca belediyenin kredi borçları da var. 2018 Aralık ayında kullanmış olduğumuz 1 kredi ve Mart 2019’da kullandığımız 2 kredi var. Bir de İller Bankamıza olan kredimiz var halihazırda ödenen. Kredi borcumuzun toplamı 19 milyon 729 bin 763.47 TL. Son olarak yapımı devam eden hizmetlerin de borç tutarı 23 milyon 342 bin 272 TL” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU