Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını sürdürüyor

Çerkezköy'de tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması için kurulan Vefa

GÜNDEM 25.03.2020 16:43:00 0
Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını sürdürüyor

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile birlikte 81 ilde olduğu gibi Çerkezköy’de de Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu her gün saat 16:45’te Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda toplantı yaparak durum değerlendirmesi yapıyor. 

 

KAYMAKAM ABBAN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

 

Vefa Sosyal Destek Grubu’nun 3’üncü toplantısı dün saat 16:45’te Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yaptı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Çerkezköy Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, Sosyal Hizmetler Müdürü Enver Demirel ve Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca katıldı. İlçe genelinde yardıma muhtaç 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda raporları değerlendiren Veda Sosyal Destek Grubu üyeleri, Çerkezköy halkından gelen ihtiyaç ve taleplere cevap vermeye çalışıyor. En çok gıda maddesi talebinin geldiğini belirten yetkililer, jandarma, emniyet ve zabıtanın koordinasyonunda ilçedeki marketlerden temin ettikleri kuru gıda, bakliyat ve diğer ürünleri, talepte bulunan vatandaşlara teslim ediyor. 

 

7/24 TALEPLERİ KARŞILANACAK

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını sürdürürken, jandarma ve emniyet personellerinin 7 gün 24 saat ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerini karşılamaya devam edeceği belirtildi. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşların, 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecekleri kaydedildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU