Yüksel: Ergene'de tedbirler arttırıldı 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıttı. Ba?

GÜNDEM 21.03.2020 09:43:00 0
Yüksel: Ergene

 

 

 

 

Belediye personeli ile birlikte Yeşiltepe Mahallesi'nde kurulan semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıtan Başkan Yüksel, koronavirüs salgını nedeniyle alınacak tedbirlerin önemine de vurgu yaptı.

 

"GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

 

Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak halkımızın yoğun kullandıkları alanların tamamında dezenfektan çalışmalarımız sürüyor, yine bunun yanı sıra okullarımız, otobüs duraklarımız, çöp konteynırlarımız, ibadethanelerimiz, çocuk parklarımız, mahalle muhtarlıkları, cadde ve sokaklarımız hummalı bir şekilde belirlenen programlar dahilinde dezenfekte ediliyor. Koronavirüsü yakın temas sonucu bulaşan bir durum olduğu için vatandaşlarımıza dezenfektan, maske ve eldiven dağıttık. Önümüzde ki günlerde Ergenemizde kurulan diğer semt pazarlarında esnafımıza, vatandaşlarımıza maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımına devam edeceğiz. Ergene Belediyesi olarak ilçemizde korona virüsüne karşı gerekli tedbirlerimizi aldık." dedi.  

 

"YAKIN TEMASTAN KAÇINILMALI" 

 

"Halkımızda kendi içinde hijyen kurallarına uyarak korona virüsüne karşı önlemini almalı."  Vatandaşlarımız sık sık ellerini yıkamalı, gözlerine, burnuna ve ağza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçınmalı, ateş ve öksürüğü olan insanlarla temastan uzak durmalı, bulundukları ortamları sık sık havalandırmalı, tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalılar." ifadelerini kullandı.

 

"ÖRNEK DAVRANIŞ"

 

 Vatandaşlar da, “Koronavirüsü nedeniyle market ve eczanelerde bulmakta zorluk çektiğimiz maske, eldiven ve dezenfektanları Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in bizlere ücretsiz dağıtması diğer belediyelere örnek gösterilecek bir davranıştır. Belediyemiz korona virüsüne karşı gerekli hassasiyeti gösteriyor, bizlerde ciddiyetin farkında olarak kendi sağlığımıza dikkat etmeliyiz.” dediler. 

 

Haber / Ruşa ELMA