ÇOSB, koronavirüse karşı yeni tedbirler aldı 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden (ÇOSB) yapılan açıklamada koronavirüse karşı çalışanlar ve firmalar için yeni tedbirlerin alındığı belirtildi. 

GÜNDEM 21.03.2020 09:38:00 0
ÇOSB, koronavirüse karşı yeni tedbirler aldı 

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bölge olarak daha önceden aşağıda belirtilen önlemleri almıştık; ÇOSB ve Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle katılımcılarımıza, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize eğitim verdik. Bölge Müdürlüğümüz içerisindeki tüm alanları, belirlenen periyotlarda Sisleme Yöntemi ile dezenfekte ediyoruz. Ortak kullanım alanlarını sık sık dezenfekte ediyoruz.Tüm çalışanlara yönelik Afiş/Broşürlerle duyurular yapıyoruz.Tüm lavabolara ellerin nasıl yıkanacağı ile ilgili afişler astık." denildi. 

 

İTAMİN DEĞERİ YÜKSEK MEYVELER VERİLİYOR

 

Açıklamanın devamında, "Giriş takip cihazlarındaki parmak izi kullanımını engelledik. Tüm lavabolara, ofis ve iş alanlarına el dezenfektanları ve kolonya temin edildi. Yemekhanelerde sadece poşetli ekmek kullanılmaya ve çatal-bıçak poşet içinde verilmeye başlandı. Hamur işi tatlılar yerine vitamin değeri yüksek meyve verilmeye başlandı.Sahada çalışanlarımızın özel kıyafet ve maske kullanmasını sağlıyoruz.Çalışanlarımızın vücut ısısını ölçüyoruz, 37.5 oC üzerinde olanları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Ofislerde fiziksel teması azaltmak için kapıları açık tutuyoruz. Çalışanlarımızın görevli olarak yurtdışına gönderilmesini geçici olarak iptal ettik." ifadelerine yer verildi. 

 

"İDARİ İZİNLİ OLMALARINI SAĞLADIK"

 

Yeni önlemlerde alındığı belirtilen açıklamada, "Özellikle çalışanlarımızın sağlığını göz önüne alacak şekilde,sağlık açısından yüksek riskli olabilecek çalışanlarımızın idari izinli olmasını sağladık. Kurumun zorunlu hizmet süreçlerini aksatmayacak şekilde, kalan personelimizin dönüşümlü çalışma düzenine geçmelerine olanak sağladık. Kurum içinde olduğu gibi, uzaktanda çalışabilecek personelin verimini artıracak video konferans vb. iletişim araçlarını kullanacak sistemleri devreye aldık. Başta itfaiye ve güvenlik çalışmalarımız olmak üzere tüm birimlerimizin çalışmaları kesintisiz şekilde sürdürecek planlanmaları yaptık. Yaptığımız bütün bu çalışmalar ülkemizin en önemli üretim alanlarından biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) işletmelerimizin ve sanayicilerimizin çalışmalarını aksatmadan yürütmelerini sağlamak yönündedir. Tüm katılımcı firmalarımızın çalışmalarını aldığımız önlemlerle en iyi şekilde sürdürmelerini çabası içinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyoruz. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu zor günlerin en kısa sürede geçmesini diliyoruz." denildi. 

 

Haber / Buse SERİN