Kapaklı'daki sorunları meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili, Kapaklı Kaymakamlığı binası ve Kapaklı Devlet Hastanesi ile Yıldızkent Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıd?

GÜNDEM 20.03.2020 18:00:00 0
Kapaklı

 

 

2012 yılında belde statüsünden ilçe statüsüne dönüştürülen Kapaklı’nın her geçen gün aldığı göçle büyüdüğünü belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, bu nüfus artışı ile beraber bazı sorunların da büyüdüğünü söyledi. 

 

YILDIZKENT KAVŞAĞI’NDAKİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU SORDU

 

Kapaklı çevresinde çok sayıda fabrikanın yer aldığını ve bu fabrikalarda çalışan vatandaşların her gün işe gidip gelirken özellikle Yıldızkent Kavşağı’nda trafik sorunları yaşadığını kaydeden Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Yıldızkent Kavşağı’nda oluşan yoğunluğun giderilmesi için ne gidip önlemlerin alınacağını sordu. 

 

YATAK SAYISI YETERSİZ

 

Kapaklı’da sağlıkla ilgili yaşanan sıkıntıları da gündeme getiren Milletvekili Kaplan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde de Kapaklı Devlet Hastanesi’ndeki yatak sayısının yetersiz olduğunu belirterek bu sayının artırılıp artırılmayacağını sordu. Milletvekili Kaplan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya “Tıbbi malzeme eksikliğinin giderilmesi ile ilgili ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?” sorusunu da yöneltti. 

 

KAYMAKAMLIK BİNASI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, 2016 yılında yapımına başlanan Kapaklı Kaymakamlık Binasını da meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Kaplan, yapımına 2016 yılı Haziran ayında başlanılan Kapaklı Kaymakamlığı ve Hükümet Konağı binasının 2018 yılında bitirilmesinin planlanmış olmasına rağmen halen tamamlanamadığını belirterek, binanın ne zaman tam anlamıyla tamamlanıp faaliyete geçeceğini sordu. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ