Erol Buz'dan Ali Bozdağ'a cevap: Bizim rant kaygımız yok

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Biz şubeleşmek istemiyoruz. Biz Çerkezköy'ün arka bahçesi olmak istemiyoruz." diyen Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Baş

GÜNDEM 19.03.2020 17:47:00 0
Erol Buz

 

 

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, kendisini eleştiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'a yazılı olarak cevap verdi. "Bizler Kapaklı’da faaliyet yürüten esnaflarız." diyen Buz, "Geçtiğimiz haftalarda SATİVES olarak bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantımızda esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek, Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması ile ilgili istişare yaptık. İstişare toplantımızda, Kapaklı’ya bir şube açılmasının karşısında olduğumuzu anlatmıştık." dedi. 

 

"BİZ 5362 SAYILI YASAYI İYİ BİLİYORUZ"

 

Buz, "Öncelikle bu toplantımızdan rahatsız olan bazı kişiler, gündemi kendi tarafına çekmek için karşı bir açıklama yaptı. Tamamen saldırgan bir dille yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Bizler bu yola çıkmadan önce gerekli araştırmaları yaptık ve 5362 sayılı yasayı da iyi biliyoruz. ‘’6-7 emlakçı köşe başı muhabbetlerini bıraksın’’ gibi bir söylemi kabul etmemiz mümkün değil. Ahilik kültüründen bahseden birinin böyle konuşması etik de değil. Ahilik; Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi değişik meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamına iyi ve ahlaklı insanlar kazandıran bir örgütlenmedir. Bizlere ahilik kültürünü örnek gösterenlerin, ahilikle alakaları yok. Ahilik kendi yakınlarına odada maaş verip çalıştırmak mı, almış olduğu kredileri kullanıp ödememek mi? İnsanlara iftira atmak, insanları suçlamak mı?" ifadelerini kullandı.  

 

"FAALİYET BELGEM MEVCUTTUR"

 

Ali Bozdağ'ın iddialarını da yalanlayan Buz, "Kendisi esnaf odasına kaydım olmadığını söylemişti. Hatta esnaf odasının kapısından bile giremeyeceğimi iddia etmişti. Eğer bu açıklamaları yapmadan önce araştırsa Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odasında kaydım olduğunu öğrenebilirdi. Faaliyet belgem mevcuttur. Bizler Kapaklı’da faaliyet yürüten esnaflarız. Kurulacak olan odanın yöneticisi olma peşinde değiliz. Bir rant kaygımız da yok.  Aramızda Esnaf Sanatkârlar odasına kayıtlı olan, ticaret odasına kayıtlı olan ve her iki odaya da kayıtlı olmayan arkadaşlarımız var. Önemli olan Kapaklı’ya oda getirip esnaflara kolaylık sağlamaktır. 120 bin nüfusluk Kapaklı’yı hala Çerkezköy’den yönetmeye çalışanlara kesinlikle karşıyız.

 

Haber / Buse SERİN