Edirne'de okullar dezenfekte edildi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Kapıkule'den şehir merkezine yolcu taşıyan minibüsler belediye ekipleri tarafÄ

GÜNDEM 19.03.2020 11:56:00 0
Edirne



Her gün farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, çalışmaları belirli bir program çerçevesinde yapıyor. Bu kapsamda önceki gün Kapıkule ile şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüsler dezenfekte edildi. Özel donanımlı ekipler, bu güzergahta işleyen minibüsleri sabahın erken saatlerinde toplayarak dezenfekte çalışması yaptı.

 

 "ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"

 

Koronavirüs nedeniyle tedbir amaçlı 2 hafta süreyle tatil edilen okullarda da Edirne Belediyesi tarafından dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Okulların tatil olmasının, virüs ile mücadelede dezenfekte çalışmalarını etkilemediğini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Okullar tatil edildi ama biz her gün farklı bir okulda belirlediğimiz program çerçevesinde dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmamız sonuna kadar devam edecek. Koronavirüsünün tehlikesini biliyoruz ve yılmadan üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.

 

PAZARCI ESNAFINA ELDİVEN DAĞITILDI 

 

Tanrıkulu, "Ulus Pazarı’nın kapatılmasının ardından haftanın 3 günü kurulan gıda pazarlarının, halkın gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kapatılmaması üzerine, Edirne Belediyesi bu pazarlarda da hijyen çalışmaları konusunda tedbirler alıyor." dedi. Çarşamba günü kurulan yeni yerleşimdeki pazarda incelemeler yapan Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Pazarcılar Odası ile yapılan işbirliği kapsamında pazarcı esnafına eldiven dağıtıldığını ve Pazar girişlerine de dezenfekte makineleri koyduklarını söyledi. Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi ve halk sağlığı birimi gerekli çalışmaları yapıyorlar ve gıda pazarlarımızda bütün önlemler en üst düzeye çıkarılmış durumda. Buradaki özellikle Pazar esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarda bizimle beraber en üst seviyede hijyen kurallarına dikkat ediyorlar. Pazarcılar Odası başkanı Şeref beyle beraber ve onun ekibiyle çalışıyoruz. Zabıta birimimiz ve halk sağlığı birimimiz gıda denetim birimimiz pazarlarda önlemler alıyor ve pazarcılar odamızda bütün esnafına eldiven dağıtarak parayla temaslarda gıdaya dokunmaması konunda özen ve titizlik gösteriyorlar. Diğer gıda pazarlarımızda da aynı uygulamaları gerçekleştireceğiz.” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ