Bozdağ: Esnafların tedbirlere uyması çok önemli

İçişleri Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda 81 il valiliğine gönderdiği ek genelge kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de ti

GÜNDEM 17.03.2020 14:06:00 0
Bozdağ: Esnafların tedbirlere uyması çok önemli


 

İçişleri Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda 81 il valiliğine gönderdiği ek genelgede, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinin" geçici bir süreliğine pazartesi günü saat 00.00 itibarıyla durdurulacağı belirtilmişti.

 

 

 

“TAZİYE EVLERİNİN FAALİYETLERİ DE DURDURULDU”

 

Ek olarak, Sivil Toplum Kuruluşlarının (dernek, vakıf) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimleri dahil, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin, icrai zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç, saat 00:00 itibarıyla geçici olarak erteleneceği ifade edildi. Ayrıca, vatandaşların toplu olarak bir arada bulunduğu taziye evlerinin faaliyetleri de saat 00.00 itibarıyla durduruldu.

 

ÇERKEZKÖY’DE DE İŞLETMELER FAALİYETLERİNİ DURDURDU

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında Çerkezköy’de de nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetlerini durdurdu. 

 

 

 

“ESNAFA ÇEŞİTLİ KOLAYLIKLAR YAPILMASI LAZIM”

 

Konuyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, çevre ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de koronovirüse karşı çeşitli tedbirler alındığını ifade ederek “İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında ilçemizde de bazı işletmelerin faaliyetleri geçici olarak durduruldu” dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun bakanlıkla paralel çalıştığını söyleyen Bozdağ “Faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaflarımıza sigorta, vergi ve Bağkur’da çeşitli kolaylıklar yapılması lazım” dedi. 

 

“ÖNLEMLERE UYMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Faaliyetlerini sürdüren bakkal gibi işletmelerde de içeride aynı anda 2-3 kişiden fazla kişinin olmaması gerektiğini dile getiren Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bir ilaçlama firması ile anlaştıklarını ve Çarşamba günü itibari ile Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’de ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Esnafların, koronavirüse karşı alınan önlemlere uymasının çok önemli olduğunu dile getiren Oda Başkanı Ali Bozdağ “Tüm esnafımızdan istirham ediyorum. Bilgi almak istediklerinden bizi arayıp bizden bilgi alabilirler” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

 

Vergi Dairesi’ndeki yığılmaları önlemek amacıyla esnafın vergi dairesindeki işlemlerini internet üzerinden yapması için esnaflara mesajla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını söyleyen Bozdağ “Önümüzdeki süreci takip ediyoruz” dedi. Bozdağ “Bu çalışmalarından dolayı hükümetimizi kutluyorum. Tüm esnafım adına Sağlık Bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız sık sık televizyonda halkı bilgilendiriyor” dedi. 

 

“FAHİŞ FİYATLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

 

Fahiş fiyatların da takipçisi olduklarını söyleyen Bozdağ “Esnaflarımızı takip ediyoruz. Sıkıntı olunca müdahale ediyoruz. Halkımız hassasiyetle bu konunun üzerinde duruyor. Biz de gelen telefonları değerlendiriyoruz. Şuana kadar bu konuyla ilgili bir kişi aradı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ekibi olarak bütün personelimizle beraber bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU