Sarıkız Camii'nin ruhsatı teslim edildi

Keşan'a bağlı Aşağı Zaferiye Mahallesi'nde yapılacak olan Sarıkız Camii'nin inşaat yapı ruhsatı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı tarafından Sarıkız Cami Yaptırma,

GÜNDEM 17.03.2020 13:32:00 0
Sarıkız Camii

 

Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Balcı;  Sarıkız Camii Yaptırma, Yaşatma ve Onarma Derneği Başkanı Lütfü Açar, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Fahrettin Özcan ve dernek yöneticilerini başkanlık makamında ağırladı. 

 

ETÜT PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI 

 

İnşaat yapı ruhsatını Açar’a İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal’la birlikte teslim eden Yakup Balcı, “İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın ilgi ve destekleri ile kısa zaman sonra camiimizin temelini atıp camimizi tamamlayacağız.” dedi. Lütfü Açar da, “Bu gelişme sonrası dernekleşme çalışmalarına başladık. Derneğimiz 7 Mart 2019 tarihinde kuruluşu gerçekleştirildi. Bunun akabinde gerek müftülüğümüzün önderliğinde gerekse derneğimizin çalışmaları kapsamında caminin yapılacağı arazi üzerinde gerekli etüt proje çalışmalarına başlandı." diye konuştu.  

 

YAKIN ZAMANDA TEMELİ ATACAK 

 

Açar, "Mimarımız Ali Hüseyin Cem’in koordinatörlüğüne projemizi belediyemize teslim etmiştik. Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün kontrolü ve kayıtların incelenmesi doğrultusunda inşaat ruhsatımızı aldık. Ruhsatımızı almamızda emeği geçen Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra inancımız odur ki başta kamu olmak üzere tüm hayırsever vatandaşlarımızın ilgi ve destekleri ile yakın bir zaman dilimi içerisinde caminin temelini atar ve camimizi bitiririz.” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ruşa ELMA