Çerkezköy'de kan bağışı kampanyası

Kan bağışına dikkat çekmek, örnek olmak, farkındalık oluşturmak ve toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı ve Kızılay Çerkezköy Şubesi koordinesinde Ã?

GÜNDEM 14.03.2020 09:59:00 0
Çerkezköy

 

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çorlu Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Özçelik, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“ÇERKEZKÖY HALKI KAN BAĞIŞI KONUSUNDA DUYARLI”

 

Kaymakam Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindekiler kan bağışı çadırında kan bağışı ile ilgili bilgi aldı. Gönüllüler sayesinde kan topladıklarını belirten Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Sebahat Yüksel Büyükkaya “Düzenli bağışçılarımız var ama hedefimiz bu sayıyı daha fazla arttırmak” dedi. Çerkezköy halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu söyleyen Büyükkaya, Çerkezköy’de ortalama günlük 140 ünite kan topladıklarını ifade ederek, Çerkezköy halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. 

 

HAFTA SONU DA DEVAM EDECEK

 

Kampanyanın hafta sonu da devam edeceğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da gönüllülere, kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu. Kan bağışında bulunmanın bir hayat kurtarmakla eş değer olduğunu söyleyen Abban, “Hiç tanımadığımız insanlara kan bağışı yaparak derman olabiliriz. Kaymakamlık olarak dikkat çekmek, örnek olmak, farkındalık oluşturmak ve toplum sağlığına katkıda bulunmak için Kızılay'a kan bağışında bulunuyoruz. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak Kan bağışı kampanyasında görev alan ve kan bağışı yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da BSH, Kale Kilit, Hüppe çalışan yaklaşık 80 sendika üyesi ile kampanyaya destek verdi. 

 

TÜRK METAL SENDİKASI’NDAN DESTEK

 

Türk Metal üyeleri olarak her yerde yer almaya çalıştıklarını söyleyen Murat Koçak “Belki bizim 15 dakikamız vatandaşımıza bir şekilde merhem olur ve hayat kurtarır. Türk Metal Sendikası emekçileri olarak bu duyarlılığımız devam edecek. Kan bağışlarımızı periyotlar halinde yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da arkadaşlarımızla birlikte kan bağışına devam edeceğiz. Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca’ya ve yönetimine de teşekkür ediyorum. Bizlere bir davet geldi ve bizler de bu davete icabet ettik. Üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU