Akşener: Rüyamda görsem böyle bir yoklukla karşılaşacağıma inanmazdım 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Saray, Kapaklı ve Çerkezköy'de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı'nda basın açıklamas?

GÜNDEM 12.03.2020 18:38:00 0
Akşener: Rüyamda görsem böyle bir yoklukla karşılaşacağıma inanmazdım 

 

2 gün sürecek olan Tekirdağ gezisine Saray’dan başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saray’da CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve partililer tarafından karşılandı. İlçede esnafı ziyaret eden Meral Akşener, ziyaretlerinin ardından parti binasında basın toplantısı yaptı. Türkiye’nin gerçek gündemini görüp Türkiye’de yaşayan herkesle paylaşabilmek adına bir çalışma başlattıklarını söyleyen Akşener, “Ben eski bir üniversite hocasıyım ondan evvel de bir ilkokul öğretmeniyim. Türkiye'nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının, umudunun, güveninin ortadan kalkmasıdır. Gezmeye, dolaşmaya, dinlemeye ve Salı günü bu konuları Türkiye'nin gündemine getirmeye devam edeceğiz” dedi.  

 

“HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEMEK GEREKİR”

 

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener Yunanistan sınır kapısında gelişen olaylar ile ilgili soru üzerine “Türkiye'nin burada en fazla dikkat etmesi gereken şey haklıyken haksız duruma düşmemektir. Sınırlar açılabilir ama bunun yönetilmesi gerekiyor. Eğer bizi böyle löm löm konuşarak, abuk sabuk konuşmalarla insan kaçakçısı bir devlet yerine zaten Avrupalı aleyhimizde olmaya hazır, ellerine o karineyi vermemek gerekiyor. Dolayısıyla yönetilmesi gereken bir iş ama aşırı bir dikkat gerekiyor. Bunun dışişlerindeki diplomasi boyutu da hiç ihmal edilmemeli. Ama maalesef Türkiye'de iç politika da dış politika da tüketildiği için ya bu konuda söylüyoruz tedbir alsınlar diye, alabilirler mi hep beraber göreceğiz” dedi. Koronavirüs ile ilgili soruya da cevap veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Benim şuana kadar kişisel görüşüm bu; sağlık bakanı işinin dışındaki konularda lüzumsuz konuşmaları olan, her konuyu bildiğini iddia eden bir arkadaş değil. Başından beri Türkiye'yi bilgilendirerek götürdü. Yani paniğe meydan vermemek üzere. Dolayısıyla aynı çalışmaları yaparsa, aynı bilgilendirmeleri bu açıklıkta yaparsa dolayısıyla doğru yönetilebilir” dedi. 

 

ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

 

Meral Akşener parti binasındaki basın toplantısının ardından Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen alçak saldırı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiğimizden Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saray’daki ziyaretlerinin ardından Kapaklı’ya geldi. TBMM Katip Üyesi Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve partililerle birlikte Kapaklı’ya gelen Akşener, Eski Belediye Meydanı’nda CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı ve partililer tarafından karşılandı. Kapaklı’da esnafı ziyaret eden Akşener, amacının esnafın ve vatandaşların sorunlarına dikkat çekerek kamuoyu oluşturmak olduğunu belirterek “Esnaf en fazla istihdam oluşturan yerdir” dedi. Esnafa en çok hangi konulardan şikayetçi olduklarını, alım gücünün düşüp düşmediğini soran Akşener, tüm esnaflara hayırlı kazançlar temenni etti. 

 

“2 AYDIR TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNİ DOLAŞIYORUM”

 

2 aydır Türkiye’nin çeşitli yerlerini dolaştığını söyleyen Akşener, “Elektrik paraları, doğalgaz paraları, maliyetin artması, müşterinin alım gücünün düşmesi, çiftçinin çiftçilikten kopması en çok şikayet edilen konular arasında. Para azalıyor. Dolayısıyla da size yansıyor. En çok istihdamı da siz organize ediyorsunuz” dedi. 

 

EYT’LİLER DESTEK İSTEDİ

Meral Akşener’in esnaf ve vatandaş ziyaretinde EYT’lilerin durumu da dile getirildi. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, bu sorunun çözülmesi için Meral Akşener’den destek isterken, EYT’lilerin durumunu en çok kendilerinin dile getirdiğini söyleyen Akşener ise bu konuyu yeniden grup toplantısında gündeme getireceğini belirtti. Esnaf ziyaretlerinin ardından partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda basın açıklaması yapan Akşener, “Önce bir parti kuruluşuyla yola çıktık. Paramız yoktu, pulumuz yoktu. Normal bir üyemizden yöneticilerimize, ilçe başkanlarımızdan il başkanlarımıza, o dönemde bu işi sırtlayan bütün arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Öyle bir dönemden geçtik ki biz tam partiyi kuracakken bir gün evvel ‘3 ay sonra alacaksınız kağıdınızı’ denildi. Bütün bunları atlata atlata geldik. Benim arkadaşlarım kardeşlerim imece usulü kendi rızıklarından keserek bu işi sürdürdüler. Bir baktık ki seçim kararı alındı, seçime gidemiyoruz. O zaman ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettim. Demokrasiye yönelik çok önemli bir katkıda bulundu ve biz seçime girdik. 'Siz seçime girmelisiniz' deki aldığı tutum ondan sonra o iş birliğini getirdi. İstanbul'la Ankara ellerinden gitti. Yolun başlangıcı bu. Ondan sonra meclise girildi, milletvekili arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çok iyi temsil ediyorlar. Ve sonuç itibariyle bugün yardım alan, o yardımı teşkilatlarıyla paylaşan bir siyasi parti kurduk” dedi. 

“TÜRKİYE’Yİ BUNDAN SONRA NORMALLEŞTİRECEĞİZ”

 

Şimdi yeni farklı partilerin kurulduğunu söyleyen Akşener “Ben şahsen kendim ve partim adına olumlu karşıladım, seçenek doğru bir şeydir, rekabet doğru bir şeydir. Bu arkadaşlarımız parti kurmalarıyla ilgili bazı konuları tabi tecrübe bizden geçtiği için bütün dertler bizim üzerimizden geçti. Şimdi o yolunda açılmasında hem genel başkanımızın hem de bizim partiyi oluşturan arkadaşlarımızın çok büyük katkısı olmuş oldu. Dolayısıyla inşallah hep birlikte Türkiye'yi bundan sonra normalleştireceğiz” dedi. 

 

“RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM”

 

Esnaf ziyaretlerinde iktidarı yeren, İYİ Parti’yi öven konuşmalar yapmadığını söyleyen Akşener “Ama burası bir siyasi partinin ilçe başkanlığı. O yüzden azıcık siyaset yapabiliriz. Türkiye nefes alamıyor. Ben Trakya'da, Kapaklı'da ve Saray'da yani rüyamda görsem böyle bir yoklukla karşılaşacağıma inanmazdım. Böyle bir şey yok. Dolayısıyla hem hukukun üstünlüğü yok hem adalet yok ama bir başka şey var. Bu torpil işi o kadar gitmiş ki çok işsizle karşılaştım. Yani böyle bir bölgede bu kadar işsiz insanla karşılaşmak imkansızdı kafama göre. İç Anadolu ne vaziyettedir kim bilir. Bunları inşallah hep beraber düzelteceğiz. Ama ah ile abat olan dert ile berbat olurmuş. Bu kadar ah gerçekten benim de bugün şaşkınlık içinde kalmama sebep oldu ama düzelteceğiz. Ben tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

PAZAR ESNAFINI ZİYARET ETTİ

 

Kapaklı’nın ardından ziyaretlerine Çerkezköy ile devam eden Meral Akşener, Çerkezköy Halk Pazarı’nı ziyaret ederek Pazar esnafının ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Pazar yeri ziyaretinin ardından Meral Akşener, partisinin ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Akşener’e Pazaryeri ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı ziyaretinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da eşlik ederken, ilçe başkanlığı ziyaretinde MHP Tekirdağ Eski Milletvekili Kemalettin Nalcı da yer aldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU