Dökmen: Cehalet, ekonomik krizden daha kötüdür

Şarköy'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Dünyada ve Ülkemizde Kadın Olmak" adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşiyi veren Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Cehalet ekonomik krizden daha kötÃ

GÜNDEM 9.03.2020 18:25:00 0
Dökmen: Cehalet, ekonomik krizden daha kötüdür

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Şarköy Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen söyleşi, Şarköy Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. 

 

"TRAKYA'NIN BODRUMU OLACAK"

 

Söyleşi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın açılış konuşması ile başladı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan ve söyleşiye ilgi gösteren Şarköylü kadınlara teşekkür eden Albayrak, "Şarköy her geçen gün gelişiyor ve adından daha çok söz ettiriyor, Şarköy Trakya'nın Bodrumu olacaktır, hatta Bodrumu da geçecektir" dedi. Şarköylü kadınların enerjisinin çok yüksek olduğuna da dikkat çeken Albayrak "Üstün hocamız Şarköylü kadınlardan aldığı bu sinerjiyi de en az 1 yıl unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

 

"KADIN ÖLDÜRMEK TÜRK TÖRESİ DEĞİLDİR"

 

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, dünyanın diğer ülkelerinde kadına verilen değerden bahsetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınların intikamını aldığını söyledi. Artan kadın cinayetlerine değinen Üstün Dökmen, "Kadın öldürmek Türk töresi değildir, Osmanlılarda da kadın öldürmek yoktur, kadın cinayetlerini medyada çok abartıyorlar, öldürüldüğünü verin ama nasıl öldürüldüğünü belirtmek öfke getirir. Bu dünyada en kötü şey gönüllü köleliktir. Kadın ile erkek zihni arasında hiçbir fark yoktur, üstünlük yoktur. Cehalet ekonomik krizden daha kötü bir durumdur. Bir çocuğun anne ve babasına vurması çok kötü bir olaydır siz siz olun ne çocuğunuza ne de kocanıza kendinizi ezdirmeyin." dedi. Söyleşiye; Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal ve  Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim katıldı.

 

Haber / Buse SERİN