Edirne'nin yakın tarihi anlatıldı 

Edirne'nin yakın tarihini yeni kuşaklara aktaran 85 yaşındaki Diş Hekimi Tekin Sayınbaş, Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ilki düzenlenen

GÜNDEM 5.03.2020 13:43:00 0
Edirne

 

Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Recep Zogo Konferans Salonu’nda yapılan söyleşiye, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Edirne’de Balıkpazarı Caddesi’ndeki muayenehanesinde 62 yıldır diş hekimliği yapan Tekin Sayınbaş, Edirne’nin 1960’lı yıllardan günümüze değişiminden söz ederek katılımcıları aydınlattı.

 


TECRÜBELERİYLE KENT TARİHİNİ AYDINLATIYORLAR 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Doç. Dr. Nurten Çetin, merkez olarak “Edirne Konferanslar Serisi” başlattıklarını ve bu seri kapsamında periyodik olarak söyleşi ve konferanslar düzenleyeceklerini belirtti. Edirne’nin, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan ve farklı medeniyetlerin ikamet ettiği bir yer konumunda olduğunu belirten Doç. Dr. Nurten Çetin, Tekin Sayınbaş gibi isimlerin bilgi ve tecrübeleriyle kent tarihini aydınlattığını söyledi. Doç. Dr. Nurten Çetin’in konuşmasının ardından Diş Hekimi Tekin Sayınbaş, “Dünden Bugüne Yaşadığım Edirne’den Kesitler” isimli söyleşisini yaptı. Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonunda Doç. Dr. Nurten Çetin, Diş Hekimi Tekin Sayınbaş’a çiçek takdim etti.

 

Haber / Yener AKBABA