Personellere 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' verildi

Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarına 'İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlk Yardım Eğitimi' verildi. Eğitimler ile personelin acil durumlarda ilk müdahale konusunda bilgilendirilmesi hedeflendi.

GÜNDEM 4.03.2020 14:21:00 0
Personellere

 

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında belediye bünyesinde tehlikeli sınıfta görev yapan çalışanlara yönelik verilen eğitimlerde meslek hastalıkları, mesleki hastalıklardan korunma yolları, ergonomi, sahada çalışma şartları, psiko-sosyal ve biyolojik risk etmenleri ile hastalıklar konuları katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.

 

PRATİK EĞİTİMLERİ VERİLDİ 

 

Eğitim kapsamında genel ilk yardım bilgileri, hasta, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi ve pratik eğitimi, temel yaşam desteği ve pratik eğitimi, kanamalarda ilk yardım ve pratik eğitimi, yaralanmalarda ilk yardım ve pratik eğitimi, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, burun, göz ve kulağa yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile hasta taşıma teknikleri ve pratik eğitimleri verildi.