Muhtarlıklara atık toplama bidonları konuldu

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından muhtarlık bürolarına bitkisel atık yağ toplama ve atık pil toplama bidonu bırakıldı. Çevre Mühendisi Buse Orhun, konu ile ilgili bilgi verer

GÜNDEM 4.03.2020 12:56:00 0
Muhtarlıklara atık toplama bidonları konuldu

Müdürlük yetkilileri, Yukarı Zaferiye Mahallesi, İspat Cami Mahallesi, Büyük Cami Mahallesi, İzzetiye Mahallesi, Paşayiğit Mahallesi, Aşağı Zaferiye Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi muhtarlık bürolarına bitkisel atık yağ toplama ve atık pil toplama bidonu bırakarak, sıfır atık projesi kapsamında kaynağında ayrıştırmaya dikkat çekti.

 

"ATIK YAĞLARI LAVABOYA DÖKMEMELİYİZ"

 

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi'nde görevli Çevre Mühendisi Buse Orhun, “Vatandaşlarımızın desteği ile kaynağında ayrıştırma konusunda büyük bir başarı sağlayabiliriz. Evlerde kullanılan kızartma yağları, atık yağları lavaboya dökmemeli veya çöpe atılmamalı. Çöpe atmak veya lavaboya dökmek yerine bir kap içerisinde biriktirilip muhtarlık bürolarına teslim edebilirler. Aynı şekilde evlerde kullanılan pillerin de kullanım ömrü tamamlandıktan sonra muhtarlık bürolarına teslim edebilirler. Bu kapsamda Yukarı Zaferiye Mahallesi, İspat Cami Mahallesi, İzzetiye Mahallesi, Paşayiğit Mahallesi, Aşağı Zaferiye Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi muhtarlık bürolarına bitkisel atık yağ toplama ve atık pil toplama bidonu teslim ettik." diye konuştu. 

 

"ADRESLERDEN TESLİM ALIYORUZ"

 

İstasyon ve Yenimescit Mahalleleri'ne de ilerleyen günlerde atık toplama bidonlarının teslim edileceğini belirten Buse Orhun, "Muhtarlık bürolarına bırakılan atık yağ ve ömrünü tamamlamış piller belediyemizin sözleşmeli firmaları tarafından toplanarak geri dönüşümü, geri kazanımı sağlanacak. Vatandaşımızın bize ulaşması halinde evlerde biriktirilen kağıt karton, plastik, cam, elektronik atıklar, atık piller ve bitkisel atık yağları adreslerinden teslim alabiliriz. Bu konuda vatandaşımız Alo 153 hattımıza adres ve iletişim bilgilerini bırakıp, destek isteyebilirler.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ