Çiftçilere ayçiçeği ve buğday yetiştiriciliği anlatıldı 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kerim

GÜNDEM 3.03.2020 17:00:00 0
Çiftçilere ayçiçeği ve buğday yetiştiriciliği anlatıldı 

 

 

Ziraat Mühendisi Nadi Aygen, Ziraat Mühendisi Şahin Büber, Tekniker Ercan Ankara tarafından hazırlanan Buğday ve Ayçiçeği Yetiştiriciliği  Hastalık Zararlıları Eğitimi programında Edirne İli Merkez köyleri Küçükdöllük, İskender, Musabeyli, Kemal Köylerinde gece, diğer 33  köyün tamamında ise gündüz eğitimleri verildi.

 

2 BİN ADET ÇİFTÇİ MEKTUBU DAĞITILDI

 

 Eğitimlerde hububat ve ayçiçeği üretimi için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Toprak işleme ve tohum yatağı hazırlığı, bilinçli gübreleme yapmak, sertifikalı tohumluk kullanımı, dekara ekilecek tohumluk miktarı, Edirne’de en uygun ekim zamanı, ekim derinliği, ekim nöbeti,  yabancı ot mücadelesi,  hastalıklardan, zararlılardan özellikle geçen yıl ayçiçeğinde karşılaşılan köse (mildiyö) hastalığı, sulama, hasat konularında bilgiler verildi. Bu eğitimler esnasında bin 10 çiftçiye birebir  eğitim verildi. Eğitim verilen köylerde çiftçiler için  hazırlanan ayçiçeği ve buğday lifletleri ile çiftçi mektubu şeklinde hazırlanan 2 bin adet Bordo bulamacı çiftçi mektubu dağıtıldı.
 

Haber / Yakup KARATEPE