Çetinkaya: Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin

Yaklaşık 2 ay önce Çerkezköy'de kurulan Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği yönetimi, dün dernek binasında basın açıklaması yaptı. Dernek yönetimi adına konuşan Ba?

GÜNDEM 3.03.2020 16:56:00 0
Çetinkaya: Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin

 

Dün saat 13.30'da Erna Center'daki dernek binasında bir araya gelen Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği yönetimi, askerlerimize yönelik saldırıyı kınayarak, etkinliklerini iptal ettiklerini duyurdu. 

 

"BİR KEZ DAHA VURGULUYORUZ"

 

Dernek yönetimi adına açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Bugün burada toplanmamızın sebebi bildiğiniz gibi İdlib'deki askerlerimize yönelik meydana gelen menfur saldırıyı kınıyoruz. Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Ve dernek olarak devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah onların zaferlerini muvafakat eylesin." ifadelerini kullandı. 

 

"'NE OLUR BİZİ UNUTMAYIN' DİYORLAR"

 

Çetinkaya, "Bizim 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili eğlence programımız vardı, engelli kadınlarımıza ve ailelerine yönelik. Biz bu programdan vazgeçtik. Çünkü Türkiye şuan yasta. Bizim eğlenmemiz mümkün değil. Ancak biz 8 Mart'ta farklı bir çalışma yaparak engelli kadınlarımızı evlerinde ziyaret edeceğiz. Güzel ve farklı bir şey daha yapacağız; engelli çocuklarını kaybetmiş anneleri de evlerinde ziyaret ederek onların kadınlar gününü kutlayacağız. Çünkü o aileleri çarşıda, pazarda gördüğümüz zaman çok yakın ilgi gösteriyorlar, 'ne olur bizi unutmayın' diyorlar. Bizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşlı annelerimizi evlerinde ziyaret ederek hem yanlarında olduğumuzu hem de onları unutmadığımızı göstermiş olacağız." dedi. 

 

 

"İZİN BELGEMİZİ ALDIK"

Okullarda sunum yapmak için gerekli izni aldıklarını da belirten Hayrettin Çetinkaya, "Okul sunumlarımız için sayın kaymakamımız Atilla Selami Abban'dan izin aldık. Sayın kaymakamımız bize okullarda yapacağımız sunumlar ile ilgili izin belgesi verdi. Belgemiz var, herhangi bir sıkıntı yok. Dernek olarak biz artık okullarda sunum yapabiliriz. Bizim en büyük amacımız; 'Bizler engelli kaldık, sizler engelli kalmayın.' sloganıyla engelli bir çocuğa sahip olmanın ne kadar zor olduğunu, tekerlekli sandalye ile yaşamanın ne kadar zor olduğunu biz kamuoyuna gösterelim ki bizim önümüzdeki engeller kalksın. Yollar ve kaldırımlar düzelsin, geçiş yerlerimize araçlar park etmesin.Bu da eğitimle düzelir diyoruz ve eğitim camiamızda çalışmalara başlıyoruz." diye konuştu. 

 

Haber / Buse SERİN