Öztrak: Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, "Biz 34 yetişmiş Mehmetçiğimizi, vatan evladını göz göre göre ş

GÜNDEM 3.03.2020 12:58:00 0
Öztrak: Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu olmalı

 

Öztrak, konuşmasının başında 27 Şubat tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, çok acı bir gün olarak hatırlanacağını belirtti. Öztrak, "O gün havadan yapılan saldırılarla, 34 kahraman Mehmetçiğimiz, analarının 34 kınalı kuzusu İdlib'de şehit düştü. Çok sayıda Mehmetçiğimiz ise yaralandı. Bu Kıbrıs Savaşı'ndan bu yana, yabancı bir ordunun kalleş saldırısında yaşanan en büyük asker kaybımızdır." dedi. 

 

 "KUTSALLARIMIZIN ARKASINA HİÇ SIĞINAMAZ"

 

Öztrak, "Bugün gelişmiş ülkeler her türlü teknolojik gelişmeden yararlanıp, orduları en az zayiatla görevlerini yerine getirsin diye askerlerini cephe gerisine alırken, biz 34 yetişmiş Mehmetçiğimizi, vatan evladını göz göre göre şehit verdik. Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu olmalıdır. Birileri, 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyerek beceriksizliğine kılıf hazırlayamaz. Hele din, iman ve şehitlik gibi kutsallarımızın arkasına hiç sığınamaz." ifadelerini kullandı.

 

'TBMM'YE EMANET ETTİLER'

 

Öztrak, bu hadiseye meclisin süratle vaziyet etmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü anayasamız ordumuzun sorumluluğunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) vermiştir. Analarımız kınalı kuzularını TBMM'ye emanet etmişlerdir. Bunu biz demiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'sı diyor. Anayasamıza göre ordumuzun başkomutanlığı, TBMM'nin manevi varlığından ayrılamaz. Bu nedenle sayın genel başkanımız TBMM Başkanını arayıp, başsağlığı dileklerini iletti. Bu vesileyle, konuyu görüşmek üzere, TBMM'nin olağanüstü toplanmasının yerinde olacağını ifade etti. Bu toplantının hem iç siyaset malzemesi yapılmaması, hem de gizli kalması gereken hususlar olabileceği için kapalı yapılması gerektiğini de belirtti." diye konuştu. 

 

"BİZİM DÜSTURUMUZ OLMUŞTUR'

 

Öztrak, "Hayatı cephelerde geçmiş, partimizi ve Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir' sözü, bizim düsturumuz olmuştur." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Emre BOZ