Trakya Üniversitesi konserle renk kattı 

Bulgaristan'da yaşayan Türkler, "Uluslararası Anadil Günü"nü, başkent Sofya'da, Sofya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutladı. Programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Pr

GÜNDEM 2.03.2020 16:26:00 0
Trakya Üniversitesi konserle renk kattı 

Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, ana dilin kişilik gelişimi ve öz kimliğin belirlemesindeki rolüne değinerek, kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Bulgaristan Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik ise ana dilin çok önemli olduğunu ifade ederek, kimliğin ve benliğin korunmasındaki öneminden söz etti. Etkinlikler kapsamında, Bulgaristan'da ana dil eğitimi konusundaki bazı sorunlar da gündeme getirildi.

 

"TÜM BALKANLARI KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYORUZ"

 

Kısa süre önce göreve başlayan Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ün daveti üzerine Sofya’ya giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bizleri Büyükelçilik konutunda ağırlayan Sofya Büyükelçimiz Aylin Sekizkök ve eşi Üsküp Büyükelçimiz Hasan Mehmet Sekizkök’e teşekkür ediyor, kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Bu vesileyle, her konuda Büyükelçilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Trakya Üniversitesi olarak tüm Balkanları karış karış dolaşıyor, bu coğrafyadaki sorunlara çare üretmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün de böylesine önemli ve anlamlı bir etkinliğe katılmak bizim için mutluluk verici. Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası’nın, verdiği konserle, etkinliklere ayrı bir renk kattığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK MÜZİĞİNİN ESERLERİNİ SESLENDİRDİLER

 

Programda, Sofya İşitme Engelli Çocuklar Okulu, Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Merkezi folklor grubu, klarnetçi Sali Okka, Türk asıllı ünlü pop yıldız Fikret Tuncer, Kızılağaç Belediyesi Öğrencileri gibi farklı gösterilerle birlikte Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası’nın konseri de büyük beğeni topladı. Doç. Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğretim Üyesi Sela Can Dökmeci ve Arş. Gör. Ümit Çavuş’un eşlik ettiği koro ve orkestra sahnede kaldığı süre boyunca Vardar Ovası, Katibim, Çanakkale Türküsü, Drama Köprüsü, Uzun İnce Bir Yoldayım gibi Türk müziğinin unutulmaz eserlerini seslendirdi.

 

Haber / Yener AKBABA