Şehit Nihat Kara dualarla uğurlandı

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Tekirdağlı Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara için ailesinin ikamet ettiği Saray Büyükyoncalı'da cenaze töreni d

GÜNDEM 29.02.2020 17:40:00 0
Şehit Nihat Kara dualarla uğurlandı

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında Türk Silahlı Kuvvatleri’ne geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen hava saldırıları sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara Saray Devlet Hastanesi’ndeki işlemlerinin ardından Büyükyoncalı Mahallesi’nde ki baba evine getirildi. Baba evinde bekleyen binlerce kişi ile şehidin annesi İhbar Kara oğlunun tabutunu bağrına basarak başında gözyaşı döktü. Ardından alınan helallik sonrasında şehidin naaşı cenaze töreni için Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye Camisi’ne getirildi. Aziziye Cami’nde şehit Nihat Karayı Tekbir sesleriyle binlerce vatandaş karşıladı. Cenaze törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, milletvekilleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık 20 binin üzerinde vatandaş katıldı. Taziyeleri kabul eden şehidin annesi İhbar Kara ve babası Kemal Kara’nın güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Cenaze töreni boyunca 112 Acil sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

 

“KARDEŞİM KANDİL GECESİ ŞEHİT EDİLDİ”

 

Cenaze töreninde şehit Nihat Kara’nın abisi Suat Kara cenaze törenine katılan ve kendilerini yalnız bırakmayan kalabalığa seslenerek “Bugün bizim düğün günümüz” dedi. Acılı abi Suat Kara sözlerine şöyle devam etti: “Allah hepinizden razı olsun. Uzak yakın demediniz bugünümüzde bizi yalnız bırakmadınız. Biz bugünü düğün günü ilan ettik kendimize. Benim kardeşim kandil gecesi şehit edildi. Elhamdülillah bir cuma gecesiydi. Bunlar çok büyük nimetlerdir. Her babayiğide nasip olacak şeyler değildir. Benim kardeşim, büyük küffarla mücadele ederken şehit oldu. PKK, YPG gibi arta kalmışlarla değil, küffarın düşmanın büyüğü ile mücadele ederken şehit oldu.”

 

“SİLAH ARKADAŞLARINI YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİ”

 

Bir ayeti kerimeden örnek vererek sözlerini sürdüren Suat Kara, “'Müminlerden canları ve malları karşılığında cenneti satmıştır. Kim ki, Allah yolunda mücadele eder, çarpışır düşmanı öldürür veya kendisi şehit olursa Allah ona müjdelediği cenneti verecektir.' Biz Allah'a iman etmiş insanlarız. Elhamdülillah, Allah bilincimiz yerindedir. Bizi biz yapan Allah bilincimizdir. Bize veren, aldı onu Elhamdülillah. Sanki biz dünyadayken şehidimize daha iyisini mi verecektik. Allah onlara cenneti müjdelemiş. Bizim istirhamımız, dualarınızdan kardeşimi esirgemeyin. Yere düşen kanı hürmetine Allah onu cennetlik, bizi de onunla beraber eylesin. Peygamber efendimizin sofrasında yiyip, içmeyi nasip eylesin. Burada bir olduk, ahirette de bizi bir eylesin. Kardeşimize doyamadık, gül gibiydi. Allah ahirette doyursun. Biz, kardeşimle güzel ezan okuma yarışması yapardık, yetmedi kuran kursunda okurken ben 1 sene 1 ayda hafız oldum, o da bana bakıp sen Rahman suresini kaç günde ezberledin diye soruyordu. Ben senden daha çabuk ezberleyeceğim diyordu. Meğerse o bizi çoktan geçmiş. Rasulayn harekatında kardeşim yaralandı. Daha yarası iyileşmeden tekrar gitti. Geri dönmek istedi. İsteseydi gitmezdi ama silah arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi.” diye konuştu.

 

 

“MEMLEKETİMİZ İÇİN ACI BİR GÜN”

Cenaze töreninde şehidin abisi Suat Kara’dan sonra konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise " Bugün burada Nihat Kara kardeşimizin cenazesi için bir araya geldik. Memleketimiz için acı bir gün. Şehitlerimiz var farklı şehirlerde. Kalplerimize, yüreklerimize acı ateş düştü. Bu acıyı ancak Cenab-ı Hakkın vereceği rahmet durdurabilir. Böyle şerefli, izzetli bir ölümü canab-ı hak herkese nasip etsin. Milletimiz, devletimiz büyük. Bu tür acıları bize yaşatanlardan hesabını sorabilecek güce sahibiz. Bunun için gerekenler zaten yapıldı. Bundan sonrada yapılmaya devam edecektir. Bizim şehitlerimizdeki vatan, millet ve Allah sevgisi, sevdası ailelerimizdeki metanet ve sabır olduğu sürece milletimizin, devletimizin geleceğinde hiçbir endişemiz, ümitsizliğimiz olamaz. Kardeşimize cenabı haktan rahmet diliyor yakınlarına sabırlar temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

“DUALARLA UĞURLANDI”

 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara'nın naaşı vatandaşların omuzlarında askeri inzibata teslim edilerek askeri bando eşliğinde ambulansa götürüldü. Şehit Nihat Kara'nın cenazesi vatandaşların oluşturduğu kortej eşliğinde Aziziye Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Nihat Kara yaklaşık yirmi bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Aziziye Mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.