Kış sebzelerinin vazgeçilmezi; Lahana 

Kış mevsiminin temel yiyeceklerinden olan ve aynı zamanda çok faydalı da bir yiyecek olan lahana, kış sebzeleri içinde tercih edilenlerin başında geliyor. Lahana satıcıları bu yıl lahananın bol üretildiği

GÜNDEM 28.02.2020 16:08:00 0
Kış sebzelerinin vazgeçilmezi; Lahana 


Lahananın herkesin severek yediği bir sebze olduğunu belirten lahana satıcıları, "Özellikle kış aylarının oldukça faydalı yiyecekleri arasında yer alan lahana son günlerde en çok tercih edilen yiyeceklerden biri. Çeşitli yemekleri ve turşusu  yapılan lahana  herkesin severek yediği bir besindir. Özellikle de kış aylarında vatandaşlarımız tarafından  lahana tüketimi fazla oluyor." dediler.  

 

"FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ"

 

Lahana hakkında araştırma yaptıklarını belirten satıcılar, "Esnaf olarak bizler lahananın faydaları konusunda yaptığımız araştırmada hemen hemen her şeye iyi gelen bir sebze olduğunu öğrendik. Lahananın faydaları saymakla bitmez. Özellikle kış aylarında baş gösteren enfeksiyonlara karşı insanları koruyor, sinirleri güçlendiriyor, kemikleri koruyor.Bağırsakları çalıştırıyor, kansere karşı koruma özelliği var, yüksek tansiyonu olanın tansiyonunu düşürüyor, zayıflamak isteyenlerinde bol lahana tüketmesi halinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Turşusu çeşitli hastalıklara karşı antioksidan etkisi yaparak vücudu koruyor ve aynı zamanda turşusu probiyotik özelliğe de sahiptir.” dediler.

 

Haber / Buse SERİN