'Şen Makas' Çerkezköylülerle buluştu

Paul Portner'ın yazdığı ve Amerikan Tiyatro tarihinin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Şen Makas" isimli tiyatro oyunu, Çerkezköy Belediyesi'nin organizasyonunda Çerk

GÜNDEM 25.02.2020 15:59:00 0

Önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce tiyatrosever izledi. Salon tamamen dolarken, oturmaya yer bulamayan vatandaşlar oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

 

KADIN CİNAYETLERİNE YER VERİLDİ

 

Türkiye’ye 1997 yılında Tiyatrokare tarafından getirilen oyunun yönetmen koltuğunda Nedim Saban oturuyor. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda Melek Baykal ‘Ahu’, Cem Güler  ‘Engin’, Müge Kement ‘Betül’, Bülent Seyran ‘Tayyar’, Özgür Yetkinoğlu ‘Komiser Kartal’, Jess Molho ise ‘Komiser Yardımcısı Serçe'yi canlandırdı. Charlie Chaplin Komedi Ödülü alan tek tiyatro oyunu olan Şen Makas, bir kuaför salonunda geçti. Oyunun yarısından itibaren seyircilerin de dahil olduğu interaktif komedide kuaför salonuna sızan katil, seyircilerin yardımıyla bulunmaya çalışıldı. Kuaförün üst katında oturan Mahmure Soner’in katilini bulmaya çalışan Komiser Kartal ve Polis Akademisi’nden yeni mezun olan Komiser Yardımcısı Serçe, kuaför salonunda olan müşteri Engin ve Ahu’yu, kuaför Tayyar’ı ve kuaför yardımcısı Betül’ü sorgulayarak cinayeti aydınlatmaya çalıştı. Komiser yardımcısı Serçe’nin seyircilerden yardım istemesiyle seyirciler de sorduğu sorularla oyuna dahil oldu. Kadın cinayetlerine de dikkat çekilen oyunda Komiser Yardımcısı Serçe'nin 'Bu cinayeti çözmeliyiz, bir kadın cinayeti daha yaşanmaması için. Suçluların cezasını bulması için. Gerçek katillerin elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaşmaması için." demesi dakikalarca alkışlandı.

 

 

FİNALİ SEYİRCİLER BELİRLEDİ

 

Seyircilerin merakla izlediği oyunda final, seyircilerin isteğiyle oynandı. Seyirciler katili Betül olarak belirleyince oyunun finalini Betül karakteri oynadı. Betül karakterinin tutuklandıktan sonra, "Düşünüyorum da dışarıda kalanlarda en az içeride kalanlar kadar hapis. Hepsi yanlış ilişkilere hapsolmuş.' diyerek oyunun finalini yaptı. Oyunun sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti.

 

Haber  / Buse SERİN