Yardım TIR'ı dualarla yola çıktı

Çerkezköy'den toplanan un, bebek maması, bebek bezi ve insani yardım malzemeleri dün saat 11:00'da Çerkezköy Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından İdlib'deki ihtiyaç sahibi vat

GÜNDEM 21.02.2020 15:15:00 0
Yardım TIR

Programda konuşan Hayrat Yardım Vakfı Saha Koordinatör Sorumlusu Emin Doğan “Hayrat Yardım olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. İdlib’de günde bin 500’e yakın yetim ailesine sıcak ekmek ulaştırıyoruz. Son göçlerle birlikte şuanda 300 tane çadır kurduk. Gittiğimizde 500 bine yakın insanın sınıra doğru göç ettiğini gördük. Ve hızlı bir şekilde göç devam ediyordu. Askerimizin olduğu bölgeleri de ziyaret ettik. Şuanda orada çatışmalar var. Hayrat Yardım’ın ofisi de orada zarar gören ofislerden. Çadır kentlere her gün gıda kolisi, giyecek, temizlik paketi gibi ürünleri ulaştırıyoruz. Buradan giden TIR’lar Kızılay koordinasyonunda sınırı geçtikten sonra yaklaşık 22 tane ofisimize dağılarak ihtiyaç sahiplerine her gün düzenli bir şekilde ulaştırılıyor. Orada giyim mağazaları açtık. Türkiye’den giden 2’nci el malzemelerin tamamı tasnif edilip giyim mağazalarında askıya asılarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Buradan giden unlar ekmek fabrikamızda ekmek olup halka dağıtılıyor” dedi.

 

 

“DÜNYAYI İYİLİK, GÜZELLİK KURTARACAK”

 

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği (KAGEDER) Başkanı Zeynep Bozkurt da İdlib’deki insanlara hitaben yazdığı mektubu okudu. Bozkurt “İyi insanların iyilikle dolduramadığı yerleri maalesef kötü insanlar kötülükle dolduruyor. Bu da iyi insanlara kötülük olarak dönüyor. Onun için kötülerin dolduracağı bir noktalık yer bile bırakmamak lazım. Dünyayı iyilik, güzellik kurtaracak” diyerek yardımların kazasız belasız ulaşmasını temenni etti.

 

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

 

Elazığ ve Malatya’da depremzedelere Çerkezköy’den 2 TIR yardım malzemesi gönderildiğini anımsatan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Bugün de İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatları doğrultusunda İdlib’e yardım TIR’ı gönderiyoruz. Suriye’de yıllardır süren bir iç savaş var. Bu iç savaştan en fazla etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılar. Bunların ne halde olduğunu hepimizi az çok televizyonlardan görüyoruz. Onun için biraz olsun onları rahatlatmak, ihtiyaçlarını temin etmek üzere bu insani yardım TIR’ını doldurduk ve gönderiyoruz. Bu TIR Marmaraereğlisi’ne gidecek. Oradan Tekirdağ Valiliğimizin koordinesinde temin edilen 5 TIR ile birleşip 6 TIR olarak Hatay üzerinden İdlib’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yola çıkacak” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kaymakam Abban; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimine, Çetin Grup’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Müftülüğe, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okullara, harçlıklarıyla yardımcı olan öğrencilere, hayırsever Serkan Karagöz’e, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne, Hayrat Yardım Vakfı’na ve katkıda bulunan tüm kuruluşlara teşekkür etti. Çerkezköy’deki hayırseverlerin Tekirdağ il genelinde ilk sırada yer aldığını kaydeden Abban “Hayırseverlerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Sizinle ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.

 

7/24 AÇIK

 

Çerkezköy Gençlik Merkezi’nin kısa bir süre önce faaliyete başladığını söyleyen Kaymakam Abban “7/24 açık. Herkesi burada etkinliğe davet ediyorum. Spor yapmak isteyen, herhangi bir kursa katılmak isteyen, kütüphaneden faydalanmak isteyenler buraya gelebilir” dedi. 350 kilogram un, 200 koli bebek maması, 350 koli bebek bezi başta olmak üzere çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı TIR, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş eşliğinde edilen duaların ardından yola çıktı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Uğurlama programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Tekirdağ İl Müdürü Ahmet Üzgün, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Emrah Baran, Malmüdürü Nadir Esenkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, hayırseverler Ahmet Çetin ve Serkan Karagöz, Hayrat Yardım Saha Koordinatör Sorumlusu Emin Doğan, Hayrat Yardım Çerkezköy Koordinatörü Orhan Kılıçaslan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU