Türk-Macar Kültür Evi, kapılarını öğrencilere açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanarak şehre kazandırılan Türk-Macar Kültür Evi kapılarını ortaöğretim öğrencilerine açt?

GÜNDEM 21.02.2020 15:10:00 0
Türk-Macar Kültür Evi, kapılarını öğrencilere açtı

Türk-Macar Kültür Evi'nde, öğrencilere "Türklere Güvendiler" isimli belgesel gösterimi sunuldu. Süleymanpaşa'da 26 Ortaöğretim okuluna yönelik Emekli büyükelçi Ender Arat'a ait `'Türklere Güvendiler'' adlı belgesel, Kont Csaky Mihaly'nin 1757 yılında vefatına kadar yaşadığı Türk- Macar Kültür Evini, Prens II. Ferenc Rakoczi ile beraberindekilerin sürgün yıllarını ve olayların tarihsel gelişimini anlatıyor. İlki 10 Şubat'ta gerçekleştirilen gösterimler 27 Şubat'ta kadar hafta içi saat 10.00 ve 14.00'te yapılacak.

 

"TEKİRDAĞ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Prens II. Ferenc Rakoczi'nin Tekirdağ tarihinde önemli bir yeri var. Prens II. Ferenc Rakoczi ve beraberinde Osmanlı topraklarına gelen Kont Csaky Mihaly günümüzde artık bizden biri haline gelmiştir. Gerek bu hatırayı yaşatmak gerekse de temelleri yüzyıllar öncesinde atılan saygıdeğer dostluğa güç kazandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Türk-Macar Kültür Evi'nin kapılarını öğrencilerimize açtığımız için çok mutluyum. Gösterimi gerçekleştirilen "Türklere Güvendiler" belgeseli ile öğrencilerimiz de Prens II. Ferenc Rakoczi ve Tekirdağ'ın farklı kültürlere tarihten bu yana nasıl kucak açtığını öğrenmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN