Roman vatandaşların istihdama kazandırılması çalışmaları görüşüldü

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Roman Strateji Eylem Planı İstihdama Kazandırma çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 19.02.2020 17:39:00 0
Roman vatandaşların istihdama kazandırılması çalışmaları görüşüldü

Tekirdağ Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2020-2021 Tekirdağ İli Roman Stratejik Eylem Planında belirtilen Roman vatandaşların işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, nitelikli ve güvenceli işlerde istihdamının arttırılması konusunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yapılan toplantıda Çerkezköy’deki Roman vatandaşların sorunlarına değinildi.

 

KURS VE DESTEK PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, Roman vatandaşların istihdam edilmelerinin önemine dikkat çekerken, İşkur Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de istihdam sağlanması için yapılabilecek kurs ve destek programları hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Abban başkanlığında yapılan toplantıya Tekirdağ İşkur İl Müdürü Yaşar Esen, Çerkezköy İşkur Şube Müdürü İlhan Burak, Çerkezköy Sosyal Hizmetler Müdürü Enver Demirel, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muteber Kuralay,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ile  Romanlar ve Müzisyenler Derneği temsilcileri katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ