Hayrabolu ve Muratlı'da çiftçilere gübre dağıtıldı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılığı desteklemek için başlatılan ve Türkiye'nin en büyük mera projesi olma özelliği taşıyan 'Mera Islah Projesi' kapsamında Hayrabolu ve MuratlÄ

GÜNDEM 17.02.2020 15:46:00 0
Hayrabolu ve Muratlı

 

Hayrabolu'nun Küçükkarakarlı,  Büyükkarakarlı, Kılıçlar ve Muzruplu Mahallesi ile Muratlı'nın Arzulu Mahallesi'nde yapılan törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sertaç Balyemez, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

108 BİN DEKAR MERANIN ISLAHI YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'deki diğer büyükşehirlere örnek olacak projelere imza attık. 30 büyükşehir belediyesi içinde mera ıslah projesi yapan ilk belediyeyiz. Bunların başında da Mera Islah Projesi geliyor. Vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlattığımız proje ile toplamda, 108 bin dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak." dedi.  

 

5 YILDA 114 MAHALLEDE UYGULANDI

 

"Projemiz 5 yılda 114 mahallemizde uygulandı." diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Proje ile 229 bin 96 dekar mera alanı proje kapsamına alındı. Bu alanının 108 bin 105 dekarına 2.639.850 kg 20-20-0 kompoze gübre uygulaması yapıldı. Ben yapılan desteğin hayırlı olmasını dilerim. Hayvancılığa desteklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı. Yetkililer de yaptıkları açıklamada, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen ve Türkiye genelinde kabul görüp örnek alınan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, bu yıl Hayrabolu, Muratlı, Süleymanpaşa ve Malkara ilçelerindeki toplam 18 kırsal mahallede 17-21 Şubat tarihleri arasında 20-20-0 kompoze gübre atılacak." dedi. 

 

Haber / Buse SERİN